A két csapat a felkészülés során a Fatum kupán már megmérkőzött egymással, akkor a csoportmérkőzések alkalmával a betegségek tizedelte diósgyőriek felett sima győzelmet arattak a lila-fehérek. Az UTE együttese az előző bajnokságot a Szent Benedek RA elleni helyosztó párharcban összesítésben elért 3-1-es győzelem után az ötödik helyen zárta. A mérkőzés a hunvolley.tv oldalon élőben követhető.

Női Extraliga, 1. forduló

2021. október 16., szombat
18:00 UTE - DVTK

Játékvezetők

A UTE elleni találkozón a Szabó Péter és Villás Tibor Richárd párosa fújja a sípot, vonalbíróként Weszely Virág Natália és Bibók Ferenc segítik munkájukat.

Helyszín

UTE Röplabda Csarnok
1046 Budapest Szilágyi utca 30.

Edző beharangozó

Farkas Mihály: Bár az újpestiekkel a felkészülés során már megmérkőztünk, abból a mérkőzésből messzemenő következtetéseket nem szabad levonnunk. Egyrészt mert a mi csapatunk akkor egy betegség hullámból lábadozott, másrészt a lila-fehérek azóta még erősítettek. Érkezett egy rendkívül jó képességű bolgár liberó, aki felé vétek támadni és nyitni, valamint egy szintén kiemelkedő kubai center. Bajnoki nyitánynak nem lesz egyszerű ez a pesti túra, ellenben izgatott várom és várjuk már, hogy végre tétmérkőzésen is pályára léphessünk. 

Az 1. forduló programja

2021. október 15. péntek
18:00 Swietelsky Békéscsaba - MTK Budapest

2021. október 16. szombat
18:00 UTE - DVTK
19:30 Vasas Óbuda - Szent Benedek RA

2021. október 17. vasárnap
18:15 1. MCM-Diamant Kaposvár - FATUM-Nyíregyháza