A Barátság Maraton évtizedek óta Miskolc meghatározó tömegsport rendezvénye, amely egy vasárnapi közös futásból indulva a város egyik legnagyobb sporteseményévé nőtte ki magát, ahol a sportbarátok a mozgás örömét ünnepelik.

- A DVTK-család is úgy döntött, hogy együtt ünnepli a sport iránti szenvedélyét - mondta dr. Szász Zsuzsanna, aki a diósgyőri csapatok megszervezésének feladatát vállalta magára a klub munkatársaként. - Annak ellenére, hogy a DVTK-nál elsősorban a versenysportra koncentrálunk, ugyanannyira fontos számunkra az egészségmegőrző szabadidősport is. Nagyon büszke vagyok kollégáimra, hiszen a két profi atléta váltó mellett, három "civil" váltót is indítottunk a DVTK színeiben. Ismét megmutattuk, hogy legyen valaki a szakmai stáb vagy egészségügyi stáb tagja, vagy akár a back-office munkatársa, dolgozzon a labdarúgás, a kosárlabda, a jégkorong, a kézilabda vagy az egyéni sportágak területén, mi mind egy családba tartozunk, és a szívünk piros-fehér.


DVTK „együtt vagyunk" DVTK Medical - Fájdalom Ambulancia

Titkó Tünde - recepciós
Molnár-Gantner Petra - gyógytornász
Schmiedt Zsanett - radiográfus
Fischer-Colbriené Alföldi Rita - recepciós


DVTK „együtt vagyunk" Női stáb

Szirányi Alexandra - DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia erőnléti edző
Guzi Dóra – DVTK Kosárlabda Szakosztály pénzügyi asszisztens
Kiss Brigitta – DVTK Labdarúgó Akadémia pszichológus
Koczka Nóra – DVTK SE pénzügyi asszisztens


DVTK „együtt vagyunk" Férfi Stáb

Földi Attila - DVTK női kosárlabda csapatának vezetőedzője
Lipusz Norbert - DVTK U19-es labdarúgó csapatának videóelemzője
Hankó Dávid - DVTK SE Triatlon szakosztályvezető, DFC könyvelő
Orosz Szilveszter - DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia vezető erőnléti edzője, és a DVTK jegesmedvék korábbi játékosa


DVTK „együtt vagyunk" Atléták I.

Behan Anikó
Kovács-Kulcsár Zsuzsanna
Zaccaria-Bujda Boglárka
Zákányi Panna


DVTK „együtt vagyunk" Atléták II.

Rokonay Szonja
Farkas Balázs
Kovács Máté
Iván Levente


Az egyéni versenyben a férfiak félmaratoni kategóriájában két diósgyőri futónak is szurkolhatott a hazai közönség. Kohári Szabolcs kiválóan versenyezve 1:17:14-es idővel a második helyen ért célba, míg Pócs Levente a negyedik helyen zárt, nem sokkal lemaradva a dobogóról.

A női mezőny 21 kilométeres számában Behan Anikónak nem volt ellenfele, aki csapatban is a dobogó tetejére állhatott a DVTK női váltójával, Kovács-Kulcsár Zsuzsannával, Zaccaria-Bujda Boglárkával és Zákányi Pannával kiegészülve. A DVTK „együtt vagyunk" DVTK Medical - Fájdalom Ambulancia csapata a hetedik, míg a DVTK „együtt vagyunk" Női stáb a nyolcadik helyen zárt.


A Hell Energy Kismaraton 10,5 km-es versenyében mindkét nem küzdelmében diósgyőri siker született. A hölgyeknél Zákányi Panna ért elsőként a célba, így ő is duplázott a jubileumi futóversenyen. A férfiaknál Kovács Máté kiválóan felépített versenyzéssel 34:32-es idővel nyert, míg klubtársa Bényei Szilárd a második lett új egyéni csúccsal.

A férfi félmaratoni váltó (4x5,27 km) kategóriájában született a hetedik diósgyőri érem, ahol a Rokonay Szonja, Farkas Balázs, Kovács Máté, és Iván Levente felállású négyes ezüstérmet jelentő helyen ért célba, kevesebb, mint két perccel lemaradva a győztes kvartettől. A  DVTK „együtt vagyunk" Férfi Stáb a nyolcadik helyen ért célba.

20. Miskolci Barátság Maraton

Félmaraton Férfi (21 km)

2. hely Kohári Szabolcs 1:17:14
4. hely Pócs Levente 1:21:05

Félmaraton Női

1. hely Behan Anikó 1:27:04

Hell Energy Kismaraton Férfi (10,5 km)

1. hely Kovács Máté 34:32
2. hely Bényei Szilárd 36:32

Hell Energy Kismaraton Női (10,5 km)

1. hely Zákányi Panna 40:50

Félmaraton Férfi Váltó (4x5,27 km)

2. hely DVTK „együtt vagyunk” Atléták II. 1:13:05
8. hely DVTK „együtt vagyunk" Férfi Stáb 1:32:45

Félmaraton Női Váltó (4x5,27 km)

1. hely DVTK „együtt vagyunk” Atléták 1:28:47
7. hely DVTK „együtt vagyunk" DVTK Medical - Fájdalom Ambulancia 1:56:23
8. hely DVTK „együtt vagyunk" Női stáb 1:57:50