A frissen átadott DVTK Arénában pazar miliőben kezdődött a találkozó, amelyre a Syktyvkar csapata mindössze nyolc játékost nevezett be. A sporttörténelmi első kosarat Marchenkova szerezte, dobása mindjárt három pontot ért. Musina növelte az előnyt akcióból és a büntetővonalról is. Az első hazai pontokat Kányási Veronika szerezte a hárompontos vonalon túlról (3-6). Ez némiképp megnyugtatta a hazai együttest, amely előbb Jovanovic révén kiegyenlített, aztán Green könnyű kosarával a vezetést is átvette (10-8). Egy nagyszerű leindítás végén Jovanović ziccerezett, Alexander Vasin, a vendégek mestere pedig időt kért. Bogičević remekbe szabott hármasával folytatódott a játék, Cherepanova palánk alólijával tapadtak az oroszok, viszont a hazaiak 8-asa a büntetőit is bedobálta (17-11). A 8. percben az addig hasznosan játszó Bogičević sérült meg, miközben betört a palánk alá, sajnos a szerb játékos már nem is tudott visszatérni a pályára. A piros-fehéreket ez az intermezzo sem tudta kizökkenteni, és Jovanović vezérletével magabiztos előnyt kovácsoltak maguknak az első játékrész végére (24-13).

A második felvonás első két perce gól nélkül telt el, Cherepanova hármasára aztán Jovanović válaszolt egy szép középtávoli dobással. A következő periódusban is csak kevés találatot jegyezhettünk fel, a diósgyőriek továbbra is magabiztosan vezettek a negyed felénél (27-18). A 17. percben Kányási osztott ki egy nagyszerű asszisztot Greennek, aki nemcsak akcióból, hanem a megítélt büntetődobásból is eredményes volt, a másik oldalon Musina szórt egy hármast. Kiss Angi szintén Greent találta meg egy remek átadással, az angol center nem is hibázta el a ziccert, így nem csoda, hogy a vendégek időkérése miatt állt a játék (32-23). Szűk két perc volt hátra a szünetig, összekapta magát a vendégcsapat, és négy pontot szerezve felzárkóztak, de az utolsó szó Cheridene Greené volt (34-27).

Kevés kosarat hozott a második félidő eleje. Kozhukhar ugyan gyorsan betalált, a DVTK-nak majdnem háromp perc kellett az első duplához, akkor Kányási támadta hatékonyan a gyűrűt. Jovanović és Cherepanova vágott be egy-egy triplát, majd Green kettesére Psareva reagált három ponttal (41-35). Lassan, de biztosan csalta a távolságot a Syktyvkar, a diósgyőri támadó gépezet erősen nyikorgott ekkor. A két légiós center Green és Coulibaly vívott élvezetes csatát a palánkok alatt. Jovanović szemfüles labdaszerzésével és könnyű kosarával folytatódott a játék, majd Psareva szórt egy hárompontost. A negyedet Kiss Angelika könnyű kosara zárta le (48-40).

A negyedik játékrészben Coulibaly nyitotta a pontgyártást, válaszként Jovanović dobta be mindhárom megítélt büntetőjét. A Syktyvkar előtt megvolt a lehetőség, hogy közelebb jöjjön, de Musina és Coulibaly is csak az egyik büntetőjét értékesítette, a túloldalon ugyanakkor Kányási keze nem remegett meg, a szőke hátvéd szép hármast helyezett el a vendégek gyűrűjében (54-44). Hat és fél perccel a vége előtt az orosz együttes egy időkéréssel igyekezett rendezni sorait, négy pontot faragtak is a hátrányukból, de Medgyessy szíve is a helyén volt. Psareva hidegvérrel értékesített büntetői után teljesen nyílt lett a találkozó, időt is kért Földi Attila (56-50). A vendégek legjobbja, Musina, és a hazaiak vezérei, Jovanović és Green válaszoltak egy-egy kettessel, így másfél perccel a vége előtt nyeregbe került a DVTK (60-52). Goldyreva másként gondolta, ezért bevágott egy hármast, azonban Kányási is megmutatta, hogy nem áll tőle távol ez a műfaj, szertefoszlani látszottak az oroszok reményei. Bő fél perc volt hátra a mérkőzésből, Jovanović duplájára Cherepanova vágott be egy triplát, győzelemmel avatta új pályáját a DVTK (65-58).

Női Kosárlabda Európa Kupa, F-csoport, 2. forduló

DVTK - Nika Syktyvkar 65-58 (24-13, 10-14, 14-13, 17-18)

Miskolc, DVTK Aréna, 563 néző. Játékvezetők: Bojan Jovanić (bosnyák), Josip Mikulić (horvát), Goran Stojančević (bosnyák).
DVTK: Medgyessy 5, Aho, Kányási 11/9, Jovanović 26/9, Green 16. Csere: Kiss A. 2, Bogičević 5/3, Bernáth, Tóth F. Vezetőedző: Földi Attila.
Syktyvkar: Goldyreva 6/3, Psareva 6/6, Marchenkova 3/3, Cherepanova 13/9, Musina 18/3. Csere: Coulibaly 6, Kozhukhar 6, Burik. Vezetőedző: Alexander Vasin.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.

Edzői értékelés

Földi Attila: - Bár szűk rotációval érkeztek az oroszok, Bogičević gyors kiválásával mi is bajba kerültünk ezen a téren. A magas szerkezetű ellenféllel szemben igyekeztünk gyors játékot bemutatni. Ugyan a végén felzárkózott a Syktyvkar, de ezúttal jól koncentráltunk, és győzelemmel avattuk fel az új otthonunkat.