Snežana Bogičević sajnálatos csütörtöki sérülése azt jelentette, hogy a hazaiak mestere, Földi Attila szűkebb rotációval volt kénytelen dolgozni ezen a találkozón. Dúl kezdte a pontgyártást, mindjárt egy hármassal köszönt be a vendégek 33-asa, majd kisvártatva Theodoreán duplázta meg csapata előnyét. A DVTK-nak két és fél perc kellett az első pontjai megszerzéséhez, akkor Green dobálta be a büntetőit (2-6). Ezután kicsit keményített a védekezésén a hazai gárda, aminek az lett az eredménye, hogy Kiss és Aho találataival megfordította a mérkőzés állását, így a negyed felénél Magyar Bianka kérte ki az első idejét (11-6). Az edzőnő szavai hatásosnak bizonyultak, mert két szerencsésnek mondható és két tudatos kosárral ismét a budapestiek vezettek (12-14). Ami bejött a vendégeknek, az a hazaiaknál is működött, ugyanis a DVTK-timeout után a piros-fehérek hagyták állva ellenfelüket. Előbb Tóth Franka brusztolt be egy duplát, majd Jovanović ziccere, Bernáth szép középtávoli dobása következett, az első negyedet megnyerte a Diósgyőr (18-14).

Aho csodálatos hármasával kezdődött a második felvonás, aztán Baa ziccerére Tóth F. reagált egy szép kettessel. Aho kapta el a fonalat, ezúttal egy tempóval vétette észre magát, de a túloldalon Tapley is igyekezett (25-19). A folytatásban is a DVTK dominált, a piros-fehérek egyre inkább elérték az üzemi hőfokot és Tóth dobása után már „közte tíz”volt az eredményjelzőn (31-21). Három TFSE-pont következett, majd újfent megrázta magát a DVTK és csinált egy 7-0-s rohamot (38-25). A nagy szünetig közelebb jött valamelyest a vendégcsapat, de így is kényelmes hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok (38-29).


A térfélcserét követően nagy kapkodás vette kezdetét, a rohanásba sok hiba csúszott mindkét oldalon. Tapley nyugodott meg leghamarabb, az ő duplájára válaszként Jovanović szórt egy nagyszerű triplát a sarokból, majd Dúl büntetőzött jól (41-33). Mivel továbbra is sok hiba jellemezte elsősorban a vendégek játékát, ők kértek időt a negyed felénél, de ezúttal túl sokat nem profitáltak belőle, mert nem igazán változott a játék képe. Földi Attila is megállíttatta az órát, amikor három perc volt még hátra a játékrészből. Ennek hajrájában egy Kányási-hármas hatott üdítőleg a nézőkre, de a negyed végét jelző dudaszó megváltást jelentett mindenkinek (44-35).

Az utolsó etapot a TFSE kezdte frissebben, és Tapley vezérletével négy pontra zárkózott fel, a másik oldalon Green tartotta a frontot, a két légiós párbaja jellemezte ezeket a perceket (49-43). Kiss Angelika két duplájával jutott közelebb a győzelemhez a hazai csapat, azonban Tapley sem lankadt. A játék színvonala elmaradt a várttól, ugyanakkor a csapatok küzdőszellemét nem érhette kritika. A fővárosiak újfent négy pontra közelítették meg a Diósgyőrt, Green csak az egyik büntetőjét dobta be. Amikor Theodoreán a harmadik hárompontosát is bevágta, senki sem csodálkozott, hogy időt kértek a hazaiak (54-52). Kiss kipontozódása csak tetézte a diósgyőriek gondjait, másfelől Green négy pontja után valamelyest fellélegezhettek (58-52). Jovanovic két-két büntetője között Theodoreán helyezett el egy kettes a hazai gyűrűben, majd Tapley verekedett be egy duplát, ha kínkeservesen is, de megérdemelten győzött a DVTK (62-56).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 6. forduló

DVTK - TFSE-MTK 62-56 (18-14, 20-15, 6-6, 18-21)

Miskolc, DVTK Aréna, 200 néző. Játékvezetők: Tözsér Dénes, Pozsonyi László, Makrai Márton.
DVTK: Medgyessy 2, Aho 10/3, Jovanović 12/6, Kiss A. 8, Green 15. Csere: Tóth F. 6, Bernáth 4, Kányási 5/3. Vezetőedző: Földi Attila.
TFSE-MTK: Burján, Theodoreán 11/9, Dúl 12/6, Pavel 2, Tapley 21. Csere: Németh A.4, Szeitl, Baa 4, Király 2, Edző: Magyar Bianka.

Kipontozódott: Kiss A. a 35., Németh a 39. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.

Edzői értékelések

Földi Attila: - A győzelemnek örülök kizárólag, a mutatott játéknak egyáltalán nem. Kisebb csoda, hogy ilyen dobószázalékkal nyerni tudtunk. Valamin változtatnunk kell a közeljövőben, hogy a sorozatterhelés közepette ne csak a hét első meccsein nyújtsunk jó teljesítményt.

Magyar Bianka: - Örülök annak, hogy ebben a szép új csarnokban egy ilyen jó meccset játszottunk. Tele vagyunk fiatal játékosokkal, a támadólepattanó-csatát megnyertük, küzdésből jelesre vizsgáztunk. Az volt a célunk, hogy Greent húsz pont alatt tartsuk, a zónánk jól is működött, azonban az első félidőben túl sok eladott labdánk volt, ez okozta a vesztünket.