Miután Diósgyőrbe is elért a COVID-19 világjárvány 4. hulláma, azzal kell kezdtük a beszélgetést, hogy miként szolgál Kondás Elemér és a csapattagok egészsége.

- Köszönöm a kérdést, én rendben vagyok. A csapat tagjai közül viszont tízen nem állnak rendelkezésre  - árulta el Kondás Elemér. - Sérülés, sérülést követő rehabilitáció, illetve betegség vagy COVID-19 fertőzés miatt Bárdos Bence, Branislav Danilović, Hornyák Marcell, Könyves Norbert, Makrai Gábor, Orosz Donát, Polgár Kristóf, Szűcs Kornél, Szatmári Csaba és Zsolnai Richárd biztosan nem léphet pályára. Asmir Suljić pedig a DVTK tartalékkal készül. A létszám gondokat orvosolandó öten csatlakoztak hozzánk a második csapatból. Eddig is figyeltük a teljesítményüket, hiszen a két csapatnak együtt kell dolgoznia, ha van rá lehetőség, akkor mi adunk le játékost, ha úgy alakul, akkor pedig kérünk. Korábban is terveztük néhány fiatal kipróbálását, a jelenlegi helyzet csak felgyorsította ennek az elképzelésnek a megvalósítását. Ivánka Patrik, Tóth Borisz, Korbély Kristóf, Mrva Patrik és Csatári Gergő csütörtökön keretben lesz, és minden bizonnyal néhányan pályára is lépnek.

Megszokhattuk, hogy Kondás Elemér rendre rotálja a keretet, igyekszik mindenkit tűzben tartani. Vajon így lesz Kazincbarcikán is?

- Ahogy az előző fordulóban a Szentlőrinc ellen, úgy most is igyekszünk olyanoknak is játéklehetőséget adni, akik korábban kevesebbet szerepeltek - árulta el a vezetőedző. - Mindent megteszünk a továbbjutásért, ugyanakkor alkalmazkodni kell a fennálló helyzethez. A rendelkezésre álló keretből fogjuk kijelölni a kezdőcsapatot, és ezzel a kerettel teszünk meg mindent a továbbjutás kiharcolásáért.

A Kolorcity Kazincbarcika jelenleg az NB III. Keleti-csoport második helyén áll, 12 győzelem, és 1-1 döntetlen és vereség áll a nevük mellett. A MOL Magyar Kupában a Csenger, a Hidasnémeti és a Szolnok legyőzésével jutottak a 4. fordulóba,

- A KBSC megfelelő háttérrel, és ennek megfelelő erős kerettel rendelkezik, többen élvonalbeli rutin birtokában játszanak. Masszív, jó csapat, legyőzték az addig veretlen, éllovas BKV Előre csapatát is. Hiába szenvedtek vereséget legutóbb, minden esélyük megvan a feljutásra - mutatta be az ellenfelet a diósgyőri vezetőedző.

A DVTK két bajnoki győzelemmel, a Kazincbarcika viszont első bajnoki vereségével a háta mögött érkezik a mérkőzésre - vetettük fel.

- Ez egyáltalán nem számít, hiszen a kupában találkozunk egymással - reagált Kondás Elemér. - A kupamérkőzés mindig más, hiszen ebben a sorozatban nem lehet azzal számolni, hogy egy gyengébb eredményt majd a jövő héten kijavítunk. Csütörtökön el kell dönteni dönteni a továbbjutás kérdését, addig játszunk, ameddig az egyik csapat tovább nem jut.

Az “addig játszunk, amíg el nem dől” opcióban benne van a büntetőrúgás lehetősége is. A DVTK vezetőedzőjétől azt kérdeztük, gyakoroltatja-e csapatával a 11-eseket.

- Egy tétmérkőzés mindig más, mint egy edzés, ott az ellenfél, a közönség, és nem egy kávé ára bánja a hibát - részletezte a sportszakember. - A 11-es rúgásoknál elsősorban nem a rúgótechnika, hanem az aktuális állapot határozza meg, hogy berúgja-e a játékos, és minél előre haladottabb a párharc, annál inkább az idegek harca dönt. Ezzel együtt az edzések után rendre kinn maradnak a játékosok, és lőnek néhány szabadrúgást, büntetőt, mert azt is gyakorolni kell. Láttuk Tiszakécskén Horváth Zoltánt, előre tudtam, hogy értékesíteni fogja a büntetőt, mert edzésen is mindig berúgja.

A Kazincbarcika legeredményesebb játékosa Laczkó Milán, aki 14 mérkőzésen 15 gólt szerzett, de a DVTK éppen most erősített a DVTK tartalékból a 2003-as születésű Csatári Gergővel, aki ugyanebben a bajnokságban 12 meccsen 8 gólnál jár.

- Csatári Gergő nem ismeretlen előttünk, többször láttuk a DVTK tartalékban játszani. Fiatal ember, előtte a jövő, most már rajta múlik, hogy ragadja meg a lehetőséget, bármennyi játékpercet is kap.

Kondás Elemér labdarúgó pályafutása egyik legszebb időszakát Kazincbarcikán töltötte. Csapatával 1987-ben megnyerte a Területi bajnokság Mátra csoportját, majd 1990-ben már az NB II.-ben szereztek ezüstérmet, és a Honvéd ellen játszottak osztályozót az élvonalba kerülésért. A következő évben pedig a Magyar Kupában meneteltek a legjobb négy csapat közé, ahol a Vác állított meg őket.

- Hét évet játszottam Kazincbarcikán, mindent megtettem a klubért, és ők is megbecsültek, csapatkapitány is voltam. Labdarúgóként már játszottam ellenfélként Kazincbarcikán, edzőként azonban még sosem meccseltem ott. Kétszer lett volna rá lehetőségem, de az ETO-t Putnokon fogadták 2020 tavaszán, tavaly pedig a DVSC vezetőedzőjeként COVID-19-fertőzés miatt otthon maradtam, és Igor Bogdanović helyettesített a kispadon. Szép időszakot töltöttem ott, kellemes emlékeket őrzök a klubról, a városról, örömmel térek vissza csütörtökön is.

Visszatérve a mérkőzésre, zárásként azt kérdeztük, mivel lenne csütörtök este elégedett a DVTK vezetőedzője.

- Az első és legfontosabb célunk a továbbjutás. Minden további kérdés másodlagos - válaszolt Kondás Elemér.

A találkozót Hanyecz Bence vezeti, segítői Buzás Balázs és Medovarski János lesznek. A tartalék játékvezető feladatát Takács Tamás látja el.

A kazincbarcikai vendégszektor megtelt. Kérjük szurkolóinkat érvényes belépőjegy nélkül senki ne induljon útnak Kazincbarcikára! A mérkőzést az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

A DVTK szereplése a MOL Magyar Kupa 2021/2022 évi kiírásában

4. forduló (tizenhatoddöntő)

2021. október 28., csütörtök
19:30 Kolorcity Kazincbarcika SC - DVTK

3. forduló (a legjobb 32 közé jutásért)

2021. szeptember 18., szombat
18:00 Diósgyőri VTK - Szentlőrinc SE 2-1 (2-1)

Magyar Kupa történelem