Psareva palánk alólijára Green válaszolt hasonlóval, majd Cherepanova kettese következett, de erre Aho reagált egy közelivel (5-4). Remek színvonalon pörögtek a csapatok, Musina szórt egy hármast, de hamarosan beindult Keyona Hayes is, és a negyed felénél Green kosara után már a DVTK-nál volt az előny (9-10). Négy hazai pontot jegyezhettünk fel, amikor Aho Nina vállalt el egy hárompontos dobást, és milyen jól tette (13-13). Az első negyed végjátékában sem fogták vissza magukat a csapatok. Előbb Musina és Kozhukhar két-két büntetőjét jegyezhettük fel, mire a másik oldalon Hayes csinált meg egy 2+1-es akciót, majd Vorpahl is szép tempót dobott. A hazaiak friss igazolása, Tyasha Harris bedobta két büntetőjét, amellyel úgy tűnt, a Syktyvkar megnyeri a negyedet. Hogy mégsem így történt, arról a diósgyőriek új játékosa, Leslie Vorpahl gondoskodott, aki hat másodperc alatt átért a hazai térfélre, majd a dudaszó megszólalása előtt egy nagyszerű triplát süllyesztett el a Nika gyűrűjében (19-21).

Remekül folytatta a játékot a DVTK a második játékrészben. A piros mezesek Green és Bernáth dupláival húztak el ellenfelüktől, és amikor az Aho szemfüles labdaszerzéséből indított ellencsapás végén Kányási ziccerezett, a hazaiak edzője kénytelen volt időt kérni (19-27). Ez sem zökkentette ki a diósgyőrieket, amit Aho 2+1-ese bizonyított. Az oroszok dobásai rendre célt tévesztettek, Abdelkader révén három és fél perc után voltak újra eredményesek a házigazdák, de Hayes erre is reagálni tudott (22-32). Cheridene Green könnyű kosarával tíz pont fölé ment a DVTK, Musina értékesítette két büntetőjét, de ekkor Kiss Angelika villant meg egy 2+1-es akcióval (24-37). Talán a nagy előny okozta koncentrációcsökkenés volt az oka, hogy a Nika megcsinálhatott egy 7-0-s rohanást, így ezúttal Völgyi Péter állíttatta meg az órát. A sportszakmai igazgató szavai nyugtatóan hatottak, ezt jelezte Bernáth jól sikerült dobása (31-39). Egy Coulibaly-büntetőre Hayes válaszolt akcióból. A szünetig még Jovanović egy, Musina két büntetőt értékesített (34-42).


Ben Abdelkader négy pontjával indult a második félidő, majd Musina hármasa egészen szorossá tette az állást, igencsak jól jöttek Hayes pontjai (41-44). Az orosz nyomás fokozódott, amikor Cherepanova hármasával újra egálban voltak a csapatok, majd Vorpahl akciója és Musina büntetői után sem hoztak változást. Nem úgy Cherepanova második hármasa, amely után időt is kértek a vendégek (46-49). Ez jól sült el, hiszen Bernáth Réka szórt egy triplát, a negyed felénél a remekül játszó Musina góljával a Nikánál volt az előny (51-49). A folytatásban hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, Jovanovic hármasa után éppen a DVTK (53-54). A harmadik negyed hajrájában Abdelakder és Kozhukhar dupláival fordított a Syktykar, és Goldyreva is beindult, a DVTK pedig lefagyott (61-54).

A záró felvonás első periódusában Abdelkader öt pontjára a DVTK Tóth Franka révén mindössze egy kettessel válaszolt, így lett „közte tíz” (66-56). A diósgyőri időkérést követően két Vorpahl-büntetővel igyekezett csalni a távolságot a vendég együttes. A mérkőzés ezen szakaszában sok elhibázott dobást produkáltak a játékosok, de azért Hayes dobása az ínyenceket is kielégítette, jóllehet Abdelkader azonnal válaszolt (68-60). Négy és fél perccel a találkozó vége előtt Cherepanova hármasával a Nika nagy lépést tett a győzelem megszerzéséhez vezető úton. A DVTK nem hagyta magát, Hayes és Green pontjaival igyekezett zárkózni (73-66). A végjátékban észnél volt a Nika, és jól gazdálkodva előnyével célba ért (82-68).

Női Kosárlabda Európa Kupa, F-csoport, 5. forduló

Nika Syktyvkar - DVTK 82-68 (19-21, 15-21, 27-12, 21-14)

Syktyvkar, KSK "Luzales", 800 néző. Játékvezetők: Juozas Barkauskas (litván), Kristine Simanovica (lett), Indrė Balnionyté (litván).
Syktyvkar: Goldyreva, Psareva, Abdelkader, Cherepanova, Musina. Csere: Coulibaly, Marchenkova, Kozhukhar, Harris. Vezetőedző: Alexander Vasin.
DVTK: Vorpahl 9/3, Aho 10/3 Hayes 19, Jovanović 4/3, Green 12. Csere: Kiss A. 3, Kányási, Bernáth 9/3, Tóth F. 2. Megbízott vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Edzői értékelés

Völgyi Péter: Az első fèlidőben taktikusan és ötletesen kontroláltuk a mérkőzést. A második játékrészben olyan nyomás nehezedett ránk, amelyet nem bírtunk és bár megmaradt a tartása a csapatnak, esély nem jött vissza a győzelemre.