Merkantil Bank Liga 18. forduló

Diósgyőri VTK - FC Ajka 2-0 (2-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1190 néző. Játékvezető: Káprály Mihály (Horváth Róbert, Kovács Gábor).
DVTK: Póser - Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári Cs. - Kispál, Zsolnai, Oláh B., Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Ajka: Horváth D. - Szűcs Kr., Heffler T., Tar, Présinger - Görgényi, Tajthy T. - Csizmadia Z., Lehoczky, Tóth G. - Gaál B. Vezetőedző: Kis Károly.

Csere: Szűcs Kr. helyett Murka, Görgényi helyett Sejben és Gaál B. helyett Dragóner F. a 46., Csizmadia Z. helyett Csemer a 65., Kispál helyett Kocsis D. és Bokros helyett Bárdos a 68., Könyves helyett Bertus a 70., Tajthy helyett Kenderes a 86., Horváth Z. helyett Hornyák és Zsolnai helyett Németh Má. a 88. percben.
Sárga lap: Présinger a 16., Lehoczky a 44., Tóth G. a 85.percben.
Gólszerző: Horváth Z. (1-0) a 6., Könyves N. (2-0) a 31. percben.

Kulcspillanatok

6. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Zsolnai első beadását a röviden kifejelték a védők, a második labdája pedig a hosszú oldalra szállt, ahol Horváth Zoltán a kapunak háttal állva, a lábát magasra emelve belesarkalt, és a labda a léc alá vágódott, 1-0 

31. perc: Horváth Z. nagyszerűen pörgette le az üresbe mozgó Zsolnai elé az indítást, aki balról úgy kanyarított középre, hogy a védőjétől elszakadó Könyves Norbertnek csak közelről az üres kapuba kellett passzolni a hosszú oldalon, 2-0

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Nagyon jól kezdtük a találkozót, jól ment a csapat, kombinatív játékból rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani. Szép gólokat lőttünk, és mentünk a többiért is, ami most nem jött össze. A második félidőben is azt terveztük, hogy egy-két góllal megterheljük az ellenfél hálóját, de ekkor pontatlanok voltunk a végjátékban.
Az ilyen mérkőzésekben is benne van a veszély, hiába vezet kettő-nullra a csapat, és sorra alakítja ki a helyzeteket, ha az ellenfél lő a semmiből egy gólt, akkor nagyon nehéz újra felpörögni. Ezt megelőzendő ki kell hozni a maximumot a mérkőzésből, és a közönséget is ki kell szolgálni.
Még két meccs maradt 2021-ből, arra törekszünk, hogy a Budafok és a Csákvár ellen is nyerjünk, mert szeretnénk ezt az évet jól zárni.

Kis Károly: - Gratulálok a DVTK-nak, teljesen megérdemelten nyertek, az első félidőben akár több góllal is vezethettek volna. Jóval több gólszerzési lehetőséget alakítottak ki, minden tekintetben felülmúltak bennünket. A szünet után frissítettünk, de nem szabad magunkat becsapni, akkor is 3-4 komoly lehetőséget tudott kialakítani az ellenfelünk, azonban a kapusunk, Horváth Dániel vagy a belső védőpáros bravúrosan mentett.
A második félidő jobb volt, de ez is kevés volt ahhoz, hogy akár szorossá tegyük a találkozót. Csak lehetőségeink voltak - a 16-osról lőttünk kapura -, ám nagy helyzetünk nem.