Gólszegényen indult a meccs. Egy bátor betörésből Gereben szerezte a találkozó első kosarát, a DVTK két hármas-kísérlete is kimaradt az első percben. A második minuta végén Vorpahl értékesítette az egyik büntetőjét, majd Aho vágott be két triplát, amely hidegzuhanyként hatott a hazaiakra, akik gyorsan időt is kértek (2-7). Négy szekszárdi pont után ismét Nina zúdított be egy hárompontost, de közben Krnjics is beindult (8-10). A folytatásban büntetődobásokkal operált a DVTK, a csereként pályára lépő Bernáth négyet, Green csak az egyiket dobta be. Jól védekezett a Diósgyőr, ez még akkor is igaz volt, ha Holcz a sarokból csak jól célzott (11-15). Krnjics 2+1-esével zárkózott a házigazda, szép egyéni megmozdulás végén Aho szerzett szép palánkos kosarat (14-17). A negyed végjátékában Evans kettesére Tóth Franka válaszolt távolról kialakítva ezzel a negyed végeredményét (16-20).

Goree és Vorpahl gyors gólváltásával kezdődött a második játékrész, ezután azonban sokáig nem találtak a gyűrűbe a csapatok. Goree törte meg a gólcsendet, Gereben büntetői pedig már az egyenlítést jelentették a KSC-nek (22-22). A szűk rotációval játszó DVTK újabb találatát Vorpahl jegyezte, Goree újfent egalizált, Bernáth pedig üzembiztosan büntetőzött (24-26). Remekül harcoltak a piros mezesek, de nem ezzel együtt sem tudták kihasználni azt, hogy a hazai gárda nem találja a ritmust. Emellett mindkét oldalon rengeteg elhibázott dobás rontotta a játék színvonalát. Hosszú idő idő elteltével Goree 2+1-esével újra a Szekszárd vezetett, amire Evans tett rá még egy lapáttal (29-26). A diósgyőri timeout után folytatódott a mérkőzés, Evans növelte a vendéglátók előnyét. Nagyon kellett Kiss Angi könnyű kosara, ezt a negyedet és az első félidőt a Szekszárd nyerte meg (28-32).

A fordulás után a Szekszárd nagyon elkapta a fonalat, a DVTK-nak több mint két percre volt szüksége az első pontjai megszerzésére, akkor Kiss talált be (36-30). Tovább kapaszkodtak a vendégek, amikor egy szemfüles labdaszerzésből Bernáth szerzett könnyű kosarat, majd Réka remek passzát Aho hálálta meg egy duplával (36-34). A Diósgyőr lendületben maradt, és Green palánk alólija után Djokics mester időt is kért. A kék-fehérek megnyugodtak és csináltak egy 6-0-s szériát, amelynek Aho vetett véget, de válaszcsapásként Studer keze is elsült a hárompontos vonalon túlról (45-38). Aho Nina kiválóan védekezett, és Bernáth büntetői után Jovanovic hármasa is utat talált a gyűrűbe, izgalmas záró negyedre volt kilátás (49-45).

Evans hármasára Vorpahl reagált egy kettessel, majd Bernáth vágott be egy hármast a sarokból (52-50). Óriási küzdelem folyt a pályán, Jovanovic és Kiss akcióból voltak eredményesek, a hazai oldalon Evans hármasa szédült be a gyűrűről (57-55). Völgyi Péter kért pihenőt együttesének, Goree büntetőire Vorpahl közelről, Evans találatára Bernáth középtávolról válaszolt (61-59). Egy szerencsésen hozzá pattanó labdát Green helyezett el a gyűrűben, újra egyenlő volt az állás. És ezzel még nem volt vége a diósgyőri rohamnak. Amikor Vorpahl asszisztját Kiss váltotta gólra, döbbent csend uralkodott a csarnokban (61-63). A végre nagyszerűen játszó Bernáth szerzett labdát, ebből Vorpahl szerzett könnyű kosarat, a túloldalon Krnjics villant. Két perc sem volt hátra a találkozóból, amikor öt személyi hibája miatt Bernáth kiszállt a játékból, Goree pedig csak az egyik büntetőjét dobta be. Demoralizálóan hatott a hazaiakra Vorpahl fantasztikus hárompontosa, Studer két büntetővel reagált (66-68). A következő támadás végén Green kidobása kimaradt, de a Szekszárd is elrontotta a saját akcióját. 44 másodperccel a vége előtt a DVTK támadott, de nem sikerült dobóhelyzetet kialakítani. Studer dobhatott újra büntetőket, de csak az egyik szédült be. Green szedte le a lepatanót, odaütöttek neki. Az angol center csak a második büntetőjét dobra be. Elképesztő izgalmakat hozott a maradék néhány másodperc is. Evans keze nem remegett meg. Öt másodperc volt még vissza, a Diósgyőr támadott, de támadóhibát vétettek a lányok, Krnjics pedig büntetett (70-69).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 9. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd - DVTK 70-69 (16-20, 16-8, 17-17, 21-24)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József, Nagy Viktor.
Szekszárd: Studer 8/3, Miklós, Gereben 12, Goree 12, Krnjics 14. Csere: Holcz 3/3, Evans 21/6, Friskovec, Mányoky, Bálint. Edző: Djokics Zseljko.
DVTK: Vorpahl 16/3, Aho 15/9, Jovanović 7/3, Kiss A. 6, Green 7. Csere: Bernáth 15/3, Tóth F. 3/3. Megbízott vezetőedző: Völgyi Péter.

Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Le a kalappal a csapatom előtt, végig be tudtuk osztani a faultokat. Az utolsó pár perc nagy egyéni hibái miatt nem tudtunk nyerni, de amit előtte harminckilenc percig nyújtottunk, arra végtelenül büszke vagyok. Gratulálok a Szekszárdnak a győzelemhez. Nem játszott jól, de a rendszerük győzedelmeskedett a mi félkész rendszerünk felett. Igazi rangadó volt, látszik a fejlődés a csapaton, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a folytatásban.