- Nagyszerű győzelmet aratott a DVTK az Ajka ellen. Hogyan láttátok a találkozót?
Zsolnai Richárd: - Tavaly Ajkán játszottam kölcsönben, ezért nagyon vártam ezt a találkozót. Az egész héten a kezdőcsapat tagjaként gyakoroltam az edzéseken, így nem lepett meg a Mester, amikor felolvasta a nevem. Sokkal jobban játszottunk az ellenfelünknél, akár több góllal is nyerhettünk volna. Mindenki jó teljesítményt nyújtott, senki nem lógott ki lefelé. Működött a kombinatív játék, sokszor egyérintővel játszottunk, kényszerítőztünk.

Horváth Zoltán: - Nem csak küzdöttünk, hanem szépen, kombinatívan játszottunk. Ha még több helyzetet értékesítünk, akkor növelhettük volna a gólkülönbségünket is.

Könyves Norbert: - Jól játszott az egész csapat, és jól is kezdtük a mérkőzést, fél óra alatt megnyugtató előnyre tettünk szert. A második félidőben is mi birtokoltuk többet a labdát, uraltuk a mérkőzést. Azzal együtt is sima győzelmet arattunk, hogy akkor már nem jöttek a gólok.

- Ricsi! Két gólpasszal vetted ki a részed a győzelemből.
Zsolnai Richárd: - Az első gól előtt azt láttam, hogy középen hatalmas a tömeg, birkóznak egymással a párok, a hosszú oldalon viszont Gabi integet, mert egyedül várta a labdát. Megrúgtam a hosszút, és őszintén bevallom, csak a felvételeken láttam, hogy Zoli mekkora gólt lőtt, mert olyan sokan álltak előttem.

- Zoli! Molnár Gábor nem mondta, hogy elloptál tőle egy gólt?
Horváth Zoltán: - Mondta, csak nem ezekkel a szavakkal. Egyébként fogalmam sem volt, hogy a hátam mögött érkezik, mert nem szólt, még majdnem fejbe is rúgtam. Ha tudtam volna, akkor persze elengedem a labdát a jobb helyzetben lévőnek, de így veszíteni valóm nem lévén sarokkal próbáltam betalálni. Csatárként a kapu előtt mindig a gólszerzésre törekszem, úgy gondolom, bármelyik testrészemmel érek hozzá, ugyanannyi az esély a gólra, mint hogy nem lesz az. Elsőre nem is láttam, hogy a léc alá vágódott a labda, csak akkor tudatosult bennem, amikor rohantak hozzám gratulálni a társak. Mondták, hogy szép gólt lőttem, de én csak a felvételeken láttam, egyet tudok érteni velük.

- És a második gól?
Zsolnai Richárd: - Egy szép kombinációt követően elmentem a bal oldalon, igazából csak pontosan kellett keresztbe lőni, mert a másik oldalon jól érkezett Norbi.

Könyves Norbert: - Nem sokkal korábban egy nagyon hasonló helyzetben Zsolesz beadása elsuhant előttünk, és már akkor tudtam, hogy lesz még ilyen. Amikor láttam, hogy ismét meglódul a bal oldalon, akkor leütköztem a védőmet, amivel lépéselőnyre tettem szert, így hamarabb érkeztem a kapu elé. Egyszerűnek tűnik az ilyen helyzet, amikor a kapus is csak kétségbeesetten vetődik, de mindaddig maximálisan koncentrálni kell, amíg a labda át nem halad a gólvonalon.

- Mennyire zavart benneteket a végig szakadó eső?
Zsolnai Richárd: - Amikor kimentünk melegíteni, akkor persze, hogy zavart az eső és a csúszós pálya, de néhány perc múlva már észre sem vettük. Sokkal jobb ilyen körülmények között játszani, mint amikor a csontszáraz pályán megül a labda. Szeretek ilyen körülmények között játszani, ilyenkor szinte lehetetlen elfáradni.

Könyves Norbert: - Én is jobban szeretem a gyors játékot,  bár a mély talaj jobban fárasztja az izomzatot. Ilyenkor válik fontossá, ki mennyire tud küzdeni, és nekem az sincs ellenemre.

Horváth Zoltán: - Nekem nem befolyásolja a játékomat a pálya minősége, a termetem ellenére mély talajon sem szoktam csúszkálni. Szeretem az ilyen időt, mert az esős idő mindig a védők dolgát nehezíti meg, azaz a támadókat segíti, ilyenkor a kapus nehezebben rugaszkodik el egy távoli lövésre, vagy nehezebb irányt váltani egy megpattanó lövést követően.

Ricsi! - Nyáron tértél vissza Diósgyőrbe, mennyivel másabb a helyzeted, mint 2019-ben?
Zsolnai Richárd: - Sokkal jobban érzem most magam, mint amikor Diósgyőrbe igazoltam. Azon az őszön egy meccs kivételével végig a kispadon ültem, ezért is kértem, hogy inkább engedjenek el kölcsönbe, mert játszani szeretnék. Nem az az ember vagyok, aki megelégszik azzal, hogy csak edzésen rúg labdába. Most jó csapatunk van, jönnek az eredmények, jó a hangulat az öltözőben, és én is egyre több játékpercet kapok.

- Zoli! Nem csak a gólod miatt kérdezem, hanem a sok jó mezőnybeli megoldás miatt, az Ajka elleni volt a legjobb bajnokid a DVTK mezében?
Horváth Zoltán: - Én is úgy érzem, hogy a gólom mellett is jól játszottam az Ajka ellen, de a tiszakécskei meccsen véleményem szerint még jobb voltam. Most vasárnap a jó megoldások mellett becsúszott egy-két hiba, de akkor szinte kivétel nélkül minden labdát megjátszottam.
A gólok egyre nagyobb önbizalmat adnak. Boldog vagyok, hogy az utóbbi hat bajnokin négy gólt szereztem, de legalább ilyen fontosnak tartom a gólpasszokat és a kulcspasszokat is, az a lényeg, hogy győzelmeket arassunk.

- Norbi! Átlagban másfél meccsenként találsz be az ellenfél hálójába, 15 meccsen 10 gólt szereztél. Legutóbb 10 gólig Ugrai Roland jutott el diósgyőri mezben (33 forduló alatt a 2017/2018-as élvonalbeli idényben). A feljutással zárt 2010/2011-es NB II.-ben pedig Granát Balázs szerezte meg a házi gólkirályi címet 23 meccsen lőtt 13 találattal.
Könyves Norbert: - Nem számolom a gólokat, csak azt, hogy a csapat hány pontot gyűjt. Persze tudom, hogy hány gólt lőttem, de nem azért igazoltam Diósgyőrbe, hogy gólkirályi címet szerezzek, hanem azért, hogy a csapattal visszatérjünk az élvonalba. Ha Zoli vagy Gabi lesz a házi gólkirály, annak ugyanúgy fogok örülni, feltéve, hogy az idény végén feljutunk a minket megillető helyre.

- Már csak két mérkőzés maradt 2021-ből. Sajnáljátok, hogy hamarosan vége lesz a bajnokságnak?
Zsolnai Richárd: - Nem, mert jön a hideg! (Nevet - a szerk.) Bízom benne, hogy mind a két meccset megnyerjük, és mind a kétszer pályára lépek, a legjobb az lenne, ha kezdőként. Ha azt nézzük, milyen formában vagyunk, akkor akár sajnálhatjuk, hogy jön a téli szünet, de én érzem a csapatban az erőt, hogy tavasszal hasonlóan jó eredményeket érjünk el.

Könyves Norbert: - Tudjuk, hogy két nehéz mérkőzés vár ránk, de mind a kettőt meg akarjuk nyerni. Jó állapotban van a csapat, ha folytatjuk az elmúlt hónap teljesítményét, akkor feljutó helyen fogunk szünetre vonulni.

Horváth Zoltán: - A három pontért utazunk Budafokra. Ezt nem a két csapat közti helyezésbeli különbségre alapozom, mert az néha csalóka lehet, hanem a saját teljesítményünkre. Hét mérkőzés óta veretlenek vagyunk, abból hatot megnyertünk, a feljutásért küzdünk, nekünk minden meccsen a győzelemért kell pályára lépni.