Az Európa Kupán két konferenciájában, összesen 12 csoportban zajlottak a küzdelmek. A csoportok első két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jutott a következő körbe. Így fordulhatott elő az az érdekesség, hogy a "F" csoportból, amiben csapatunk is szerepelt, a harmadik helyezett orosz Nika Syktyvkar is ott van a play-off körben.

A 32 továbbjutó csapatból egy erősorrendet állítottak fel, ami alapján kialakult a play-off első körének párosítasai is. Az 1. helyezett a 32. gárdával, a 2. a sorrendben 31. csapattal csap össze, és így tovább. A DVTK az erősorrend alapján papíron "alsóház" legerősebb csapataként a 17. helyen végzett, így ellenfele a 16. helyezett cseh Zabiny Brno együttese lesz a követekző körben.

A csehek a csoportküzdelmek során a "K" jelű négyesbe nyertek besorolást, ahol a belga Castors Braine, az angol London Lions és a német Rutronik Stars Keltern csapatival mérkőztek meg. A hat mérkőzésen négy győzelem mellett két vereséget szenvedtek el, így a csoportjuk második helyén végeztek.

Mivel a párosításban a DVTK szerepel hátrébb az erősorrendben, így a párharcot hazai pályán kezdjük meg, december 15-én, míg a visszavágóra december 22-én kerül sor Csehországban. A mérkőzések pontos kezdési időpontjai a későbbiekben kerülnek kijelölésre.

A magyar csapatok közül a UNI Győr MÉLY-ÚT és a Ludovika-FCSM Csata csapatai nem jutottak tovább, míg a PEAC a Nesibe Aydin alakulatával mérkőzik meg.