Hegedűs Csabát számos dolog köti Diósgyőrhöz, ahol aktív birkózó pályafutása alatt, majd azt követően is többször megfordult.

- Folyamatosan járom az országot és azon belül Miskolcot is - kezdte Hegedűs Csaba. Sok mindent megéltem Diósgyőrben, mint versenyző, mint szövetségi kaptány, és mint elnök. Nagyon jó érzéssel gondolok vissza azokra a napokra, azokra a csodákra, amiket itt átéltem. Többször volt itt elnökségi ülésünk és korábban, mint versenyző is sokat jártam ide. Sőt rengeteg emlék köt ide Polyák Imre révén is, akinek Gutman József volt a legjobb barátja és egyben nagy ellenfele is. Amikor ketten együtt jöttünk Miskolcra sokszor feljutottunk Jóskához, ahol több órán keresztül beszélgettünk a birkózásról, ahol a legtöbbet elhangzott szó az „emlékszel” volt. Egyébként manapság is szívesen járok Miskolcra különböző sporteseményekre.

A Magyar Birkózó Szövetség korábbi elnöke kitért a közönségtalálkozón szerzett élményeire is, ahol lenyűgözte a fiatal diósgyőri birkózók lelkesedése.

- A birkózás utánpótlása rendben van, ha csak visszatekintek azokra a kérdésekre, amiket ezek a pici gyerekek feltettek. Én ennyi idős koromban ki nem mertem egy ekkora közösségben nyitni a számat, nemhogy mikrofont venni magam elé és bajnokokat kérdezni. Továbbá nagyon elkötelezett szülőket ismertem meg a velük eltöltött csodálatos délutánon. Úgy gondolom, hogy felvesszük a versenyt a többi sportággal.

Végezetül Magyarország 100. olimpiai bajnoka beszélt a diósgyőri birkózásról is, ahol igazi példaképeket követhetnek a fiatal sportolók nap, mint nap.

- Úgy gondolom, hogy van itt egy pár olyan gyerek, aki már nagyon komoly szinten letette a névjegyét a magyar birkózás utánpótlás asztalára. Továbbá Szinay Attila magatartásával és példamutatásával, Deák-Bárdos Mihály hihetetlen eredményességével, Repka Attila a szobrával, amit a miskolci és a diósgyőri birkózás könnyeiből és izzadságából faragott, jó példa a jövő generációja előtt. Ők nagyon magasan viszik a zászlót és remélem, hogy ez a sok csodálatos szempár erre felnézve tovább gördíti a diósgyőri birkózás sikerét.