Dübörög a síszezon, Kékesi Márton három nap alatt négy szlovéniai versenyen is elindult, ahol a szlalom versenyekben két ezüstérmet szerzett. Pihenőre azonban nem sok idő van, hiszem sűrű program áll a DVTK sportolója előtt.

- Megkezdtük a szezont, most is épp egy versenysorozatban vagyunk jelenleg - kezdte Kékesi Márton. Szlovéniába kezdtük el és most éppen Olaszországba vagyunk, aztán megyünk vissza Szlovéniába, úgyhogy nagyon sok utazás és nagyon sok versenyből áll a program. Hamarabb nem is tudtuk elkezdeni, mivel a felkészülés javában tartott, ami során most kerültem olyan állapotba, hogy versenykész formában érzem magam, de még mindig nem vagyok a topon. Még nem teljesen érett be az elvégzett munka, de most már itt vagyok a határán. A szlovéniai két jó eredményem szlalomban nagyon motiváló volt, viszont az én FIS pontomon nem nagyon javított.

A Pyeongchangi olimpia legsikeresebb magyar sízőjének felkészülése azonban korán sem zökkenőmentes.

- Szlovéniában a bemelegítéskor, a második futam előtt a rajtban meghúzódott a jobb combhajlító izmom. Túlhajlítottam, szóval most éppen le vagyok sérülve, de így is lejöttem a pályán. Olaszországban viszont ki kellett, hogy álljak. Erőltethettem volna, és le tudtam volna menni, csak hosszabb távon a nagyobb kiesés és a még jobban rásérülést kockáztattam volna. Ilyen időszakot élek, egyszer fönt egyszer lent, és elég gyakran változik ez a helyzet egészségügyileg. Technikailag fejlődök, de az egészség mindig közbe szól.

Kékesi Márton a jövő évi januári magyar válogatón szerezheti meg az egyetlen hazai kvótát a Pekingi olimpiára, ami jelen állás szerint szétlövéses verseny után talál majd gazdára.

- Ez az időszak arról szó, hogy a magyar csapat az olimpiára milyen kvalifikációs rendszer szerint fogják kiválasztani a versenyzőket. Jelen állapot szerint szétlövéses verseny lesz, hiszen a férfi versenyzők FIS pontjai egymáshoz képest 20%-on belül vannak, ami nem hiszem, hogy változni fog, úgyhogy tényleg csak a legjobb formánkat kell januárra időzíteni a szétlövésre.

A válogatóverseny nagy eséllyel szlalom és óriás-műlesiklásban fog zajlani, aminek helyszíne és lebonyolítása még nem ismert.

- Biztos vagyok benne, hogy nézik az összes versenyt, ahol együtt versenyeztünk és az is befolyásoló tényező lesz, hogy milyen napon, melyik sípályán rendezik a válogatóversenyt. Én úgy gondolom, hogy egy napon ezt nem lehet eldönteni főleg úgy, hogy elég gyorsan történik minden. Hiába tart január 18-ig a kvalifikációs időszak, addig nagyon sok minden történhet - zárta Kékesi Márton.