Horváth Kristóf Siófokon szép játszmákkal fokozatosan halad a mesterjelölti cím felé. Dobai Szabolcs és Ádám Zoltán pedig Budapesten és Mezőkövesden küzdöttek derekasan a több napos nemzetközi versenyeken.

Felnőtt és ifjúsági játékosaink nagy része a Bodrogkeresztúri maratoni tizenhét fordulós schnell versenyt választotta. Dr. Rakaczki Csaba remek teljesítménnyel a hatodik helyen végzett és így már csak egyetlen győzelem választja el a mesterjelölti címtől. Az erős mezőnyben két utánpótlás játékosunk is remekelt. Lazsádi Kerka hibátlanul rajtolt, majd az egyre nehezedő ellenfelek és a hosszú verseny megtörte a lendületet, de így is az egész mezőny legjobb női játékosa különdíját kapta. Kovács Kristóf hűen önmagához villámgyors és meggyőző játékkal bravúrozott a nála sokkal nagyobb minősítéssel rendelkező ellenfelek ellen. A DVTK ifjú schnell bajnoka a legjobb ifjúsági különdíját kapta.

Az újév első havában a csapatbajnokság nagy lendülettel folytatódik, hiszen sakkozóink hét mérkőzést fognak lejátszani. A három hazai meccsre a DVTK Medical központjában kerül sor. Január 16-án a megyei bajnokságban Szerencs és Tiszaújváros csapatát fogadja, míg január 30-án az NB I-es bajnokságban Kecskemét csapata látogat hozzánk.