A 2022-es idénytől piros-fehér színekben folytatja pályafutását Tóth Anna korábbi EYOF induló, aki a tavalyi tallinni U20-as Európa-bajnokságon nyolcadik, míg a Nairobiban megrendezésre kerülő U20-as világbajnokságon az előkelő harmadik helyen végzett 100 méter gáton. A kazincbarcikai futó kenyai dobogós helyezésével az első női magyar sprinter lett, aki érmet szerzett a korosztályos világversenyen.

Szintén diósgyőri színekben versenyez a 2018-as ifjúsági olimpiai résztvevő, EYOF és kétszeres utánpótlás Eb induló gátfutó Bacsa Fanni is. A Hallássérültek tavalyi atlétikai világbajnokságán gátfutásban bronzérmet szerző, a 2021-es év női fogyatékos sportolója jelölt Gál Nikolett is a DVTK atlétája lett, csakúgy, mint a távolugrásban EYOF és ifjúsági Eb induló Pintér Erik is.

A 2020-as tokiói olimpikon, Kácser Zita is piros-fehér színekbe öltözik jövőre, aki aktív sportpályafutása után gyógytornászként segíti majd a sportolók napi felkészülését, illetve a csapatbajnokságon a diósgyőri klubot.

A DVTK Atlétika Szakosztálya további 19 versenyzővel is bővült, közük válogatott gyaloglókkal és kiváló terepfutókkal is. A versenyzőkkel együtt edzők is érkeztek a klubhoz Tigyi József, László István és Szűcs József személyében.

- Az elmúlt évben folyamatos egyeztetés történt a Miskolci Sportiskolával - kezdte Szász László szakosztályvezető. A közös együttműködésnek köszönhetően a DVTK-ba igazolt sok kiváló eredménnyel rendelkező utánpótlás versenyző és további, a serdülő kort betöltő atléta, akikkel így a felnőtt csapatbajnokságban joggal számíthatunk komolyabb eredményekre.