- A spanyolországi edzőtábor végeztével egyúttal a felkészülési időszak első felén is túl van a DVTK labdarúgó csapata. Hogyan értékelnéd az edzőtábort, és az eddig eltelt időszakot?

- Örülünk neki, hogy lehetőségünk volt ezen a tizenkét napos edzőtáborozáson részt venni, ahol nagyon jó körülmények között tudtunk készülni. Ahogy te is mondod, a felkészülés felén túl vagyunk, amit eddig elterveztünk, azt a munkát el is végeztük. Kiváló minőségű pályán edzettünk, kegyes volt hozzánk az időjárás, korrektek voltak a körülmények, a szállodában nagyon jó volt az ellátás, és ami a legfontosabb, hogy sikerült két jó csapat, a Karlsruher SC és a KMSK Deinze ellen megmérkőznünk. Sajnos a vírushelyzet beleszólt egy kicsit a programba, így az utolsó mérkőzésen egy kicsit gyengébb ellenfelet kaptunk. Örülünk annak, hogy elvállalta a gibraltári együttes a játékot, így sikerült ellenfelet találni a pénteki napra is. Ebből a mérkőzésből is megpróbáltuk kihozni azt, amit lehetett. Ellenfél ellen tudtuk gyakorolni a támadásépítéseket, a befejezéseket, egy kis önbizalomnövelő játék volt a Europa Point FC elleni találkozó, illetve megpróbáltunk mindenkinek 45 perc játéklehetőséget biztosítani. A felkészülés során igyekeztünk úgy elosztani a játékperceket, hogy nagyjából mindenki közel azonos terhelést kapjon, kivétel ez alól Bertus Lajos és a Könyves Norbert, akik később csatlakoztak hozzánk. Ők annak érdekében, hogy utolérjék a társakat, pluszmunkát végeztek, így amikor hazaérkezünk, teljes stábbal és teljes játékoskerettel tudjuk folytatni a munkát. Ekkor már bekapcsolódik a felkészülésbe Bokros Szilárd és Eppel Márton is. Idehaza újabb edzőmérkőzések várnak ránk, befordulunk lassan a célegyenesbe. Tisztában vagyunk azzal, a szakmai stáb és a játékosok is, hogy a tavasz roppant nehéz lesz. Ennek szellemében készülünk és bízunk benne, hogy január 31-én sikeresen meg tudjuk vívni az első bajnoki mérkőzésünket.

- Olvastuk mi is az otthoni híreket, sok csapat számításait keresztülhúzta a koronavírus-járvány ezekben a napokban, nekünk eddig szerencsénk volt.

- Nagyon örülünk neki, hogy betegség nélkül tudtuk végig vinni ezt az edzőtábort. Ez az egészségügyi stáb munkáját is dicséri. Megpróbáltunk mindenre odafigyelni az elmúlt napokban annak érdekében, hogy megóvjuk az egészségünket. Bízunk benne, hogy a továbbiakban is így marad a helyzet.

- Pénteken hivatalossá vált, hogy a pletykákkal szemben az előre meghatározott rend szerint január végén folytatódnak a bajnokságok. Befolyásolhatja szerinted a vírus a bajnoki versenyfutást?

- Nagyon hosszú tavasz elé nézünk, amely alatt bármelyik csapaton végig söpörhet egy betegséghullám. Ezt sajnos nem lehet előre kiszámolni és ezzel nem tudunk kalkulálni. Nagyon nehéz jó döntést hozni, hiszen vannak együttesek, akik sok beteggel küszködnek, szerintük nyilván nem korrekt a döntés. De az első időszakban is előfordult, hogy voltak csapatok, akik halasztottak, voltak, akik hozzájárultak, majd utólag ők itták meg a levét, szóval kiszámíthatatlan ez a helyzet. Nem tudhatjuk, hogy melyik csapatnál hogyan fog alakulni, ahogy azt sem, hogy minket mikor, és hogyan fog elérni. Az ősz folyamán nálunk is voltak megbetegedések, de szerencsére folyamatosan csak 2-3 játékos esett ki és ezt át tudtuk hidalni. Bízunk benne, hogy a tavasszal is maximum ilyen formán érint majd minket és akkor ez kevesebb fejtörést fog okozni.

- Két játékos - Lucas és Eppel Márton - már a tavasszal a DVTK-t fogja erősíteni, míg Lukács Dániel nyáron csatlakozik majd a csapathoz. Várható még játékosmozgás a szünetben?

- Nyilván az edzők mindig úgy vannak vele, hogy minden posztra szeretnének új játékost igazolni. Az, hogy két labdarúgót már most, míg Lukács Dániel személyében nyártól egy újabb játékost tudhatunk sorainkban már azt mutatja, hogy előre tekintünk. Lucas a kezdetektől velünk van, jól be fog tudni illeszkedni a csapatba, remélhetőleg így lesz ezzel Eppel Márton is. A felkészülés elején azt beszéltük, hogy 2-3-4 új labdarúgó érkezhet a télen. Messze még az átigazolási szezon vége, bármi előfordulhat. Nekünk arra koncentrálnunk, hogy január 31-én útjára indul a labda a tavaszi szezonban.

Légy naprakész és kövesd a DVTK social media felületeit! 

Az edzőtábor eseményeiről a DVTK hivatalos csatornáin (a dvtk.hu weboldalon, a klub facebook és instagram oldalán, valamint twitter és youtube csatornáján) folyamatosan beszámoltunk. 

A DVTK felkészülési programja

2022. január 3., hétfő (DVTK Medical-Fájdalom Abmulancia)
Egészségügyi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés

2022. január 3., hétfő
Indulás az edzőtáborba

2022. január 9., vasárnap (Spanyolország)
15:30 Karlsruher SC (német 2. osztály 10. helyezett) - DVTK 2-1 (0-1)

2022. január 11., kedd (Spanyolország)
15:30 KMSK Deinze (belga 2. osztály 4. helyezett) - DVTK 2-0 (1-0)

2022. január 14. péntek (Spanyolország)
15:30 Europa Point FC (gibraltári 1. osztály 10. helyzett) - DVTK 0-8 (0-4)

2022. január 15., szombat
Hazautazás az edzőtáborból

2022. január 19., szerda
14:00 DVTK - Békéscsaba 1912 Előre

2022. január 23., vasárnap 
13:00 Soroksár SC - DVTK

Merkantil Bank Liga 21. forduló

2022. január 31., hétfő
20:00 Vasas FC - DVTK (Tv.: M4 Sport)