- Mielőtt a hétvégi összecsapásra térnénk... Hétközben eldőlt, hogy Miskolcon, a DVTK Arénában rendezik az idei Magyar Kupa döntőt. Milyen várakozással tekintesz a hazai rendezésű torna elé?
- Hazai pályán játszhatunk, ráadásul a Fortuna is velünk volt a sorsolás alatt, a másik ág jóval erősebbnek tűnik, mint a miénk. Ugyanakkor tudjuk azt is, hogy a kupaszereplés speciális feladat, nagyon kiegyenlített a mezőny, egy megingás is végzetes lehet. Szerencsére lesz időnk előtte - a válogatott szünetben - feltöltődni és alaposan felkészülni.

- Külön érdekesség, hogy a negyeddöntőben azt a Csatát sodorta a csapat útjába az élet, akikkel idén már jópárszor megmérkőzhettünk.
- A Csatával már az ötödik összecsapásunk lesz az idei szezonban, alaposan ismerjük egymást. Újdonságot kettőnk párharcában az jelentheti, hogy ők menetközben új légióssal erősítettek. Mindent meg fogunk tenni, hogy a szurkolóink segítségével bejussunk az elődöntőbe.

- Vasárnap szeretnénk ötről a hatra jutni, legalábbis a győzelmek sorában mindenképp. Milyen találkozó lesz a fővárosi összecsapás?
- Nehéz mérkőzésre számítok, ha a TFSE-MTK teljes csapattal tud kiállni, nagyon veszélyes ellenfél hazai pályán. A  legfontosabb az lesz, hogy ne kapjunk gyors kosarakat és megnyerjük a lepattanó párharcot, valamint jól kell dobnunk a távolikat, ha zóna védekezéssel kerülünk szembe.

- Kiss Angelika kisebb sérülése után a BEAC ellen újra bevethető volt. Hogy alakul Leslie Vorpahl felépülése?
- Vorpahl sérült bokája szépen javul, a jövő hétvégére lesz teljesen rendben, de néhány játékperccel reményeink szerint már holnap is fog tudni segíteni.