- Ahogy azt a legutóbbi évértékelőben is említettem, az elmúlt év során egyre több játékosunk teljesítményére figyeltek fel egyes külföldi csapatok - fogalmazott a transzferrel kapcsolatban Fogarasi Zoltán, a DVTK LSA igazgatója. - Az elmúlt időszakban két fiatal is lehetőséghez jutott, hogy próbajátékon bizonyítsa a képességét. Komlósi Bence esetében annyira komoly volt az SSD Parma Calcio 1913 érdeklődése, hogy a héten a két klub megkötötte egymással a megállapodást. Ennek értelmében Bence 2,5 éves szerződést kötött a patinás, jelenleg az olasz másodosztályban szereplő egyesülettel, ahol egyelőre az utánpótlásban fog szerepelni. Nagy dicsőség ez a klubnak és az akadémiánknak, hiszen nagyon hosszú idő után Bence az első olyan DVTK játékos, aki közvetlenül az utánpótlásképzésből tudott külföldi profi szerződéshez jutni. Nagyon bízom benne, hogy ezzel a megállapodással egy olyan kapu nyílhat meg a külföldi piac felé, amin a jövőben több akadémistánk is be tud majd lépni.

Komlósi Bence hat éves korában kezdett el futballozni Kazincbarcikán, ahol elsajátította az alapokat, majd hat éven keresztül szerepelt a KBSC korosztályos csapataiban. Ezután egy szezont a Sajóvölgye Focisuliban töltött, innen egyenes útja vezetett a DVTK-hoz. Diósgyőrben az elmúlt négy évben végig járta a ranglétrát, fiatal kora ellenére már az U19-es csapatban is bemutatkozhatott. A mögöttünk hagyott őszi idényben a 2005-ös születésű belső védő folyamatosan meghívást kapott a korosztályos magyar válogatottba, ahol rengeteg tapasztalatot szerzett. 

- Nagyon boldog voltam, amikor először értesültem arról, hogy külföldi csapatok érdeklődnek irántam – tekintett vissza a folyamat elejére Komlósi Bence. - Amikor egyszer Telkiből mentünk haza a válogatott programról, akkor szólt Édesapám, hogy az Empolihoz várnak próbajátékra. Hazaérkezésem után nem sokkal már a Parmatól hívtak, ahol az U18-as korosztállyal egy hetet tölthettem együtt. Alig, hogy letelt a próbajáték máris értesítettek, hogy szeretnének leigazolni. Innentől kezdve a két klub tárgyalt egymással, most pedig már itt vagyok. Villámgyorsan történtek a dolgok, de nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kapok a Parmánál. Az első benyomásaim nagyon kedvezőek: jófejek a csapattársak, befogadó a közösség, az edzők is nagyon rendesek velem. Nyilván hiányzik a családom és a Diósgyőr, de igyekszem minél gyorsabban alkalmazkodni, hozzászokni az új közeghez.
 
Komlósi Bence külföldi szerződésével kapcsolatban Benczés Miklós, a DVTK Sportigazgatója kiemelte, hogy az elmúlt időszakban több tehetséges fiatal labdarúgó iránt is mutatkozott külföldi érdeklődés. 

- Az akadémiánkon pallérozódó több játékosunk irányában is megnőtt a külföldi klubok érdeklődése. Komlósi Bence tehetsége és a DVTK LSA-n folyó szakmai munka eredményeképpen több Olaszországból érkező ajánlat is érkezett klubunkhoz – erősítette meg Benczés Miklós. - Igyekeztünk a labdarúgó és a DVTK számára is a legjobb döntést hozni. Bence nem véletlenül kapott a közelmúltban profi szerződést, szerettük volna felelősségteljesen képviselni tehetségünket. Büszke vagyok rá és a kollégákra, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez. Ne feledkezzünk meg a korábbi klubjairól, nevelő edzőiről sem, hiszen nekik is nagy szerepük van ebben a közös sikerben. Külön köszönöm édesapjának, Komlósi Ádámnak, akadémiánk felső szekciójának a vezetőjének, hogy a nem mindennapi szerepkonfliktusban is profin kezelte a kialakult helyzetet. A DVTK Labdarúgó Sportakadémia minden dolgozója nevében gratulálok Bencének és kívánom neki, hogy teljesítményével méltóképpen képviselje klubunkat a jövőben.