Az éremért küzdelemben levő DVTK II. elsőként a bajnokesélyes Miskolci KisBocsokhoz látogatott, ahol nagyon szoros mérkőzésen 6,5-5,5 arányban szenvedett vereséget. Kiemelkedett dr. Rakaczki Csaba, Horváth Kristóf, dr. Mátyás Imre, Kováts Ágoston és Révai Ákos győzelme. Kováts és Révai kihasználva nagyobb rutinjukat rövid játszmában győztek ifjú ellenfeleikkel szemben. Mátyás egy szép tisztáldozattal megbénította ellenfele állását és az ellenfél nem bírta a nyomást, míg Rakaczki és Horváth egy közel öt órás játszmában a végjátékban kerekedett felül.

A soron következő mérkőzésen a Diósgyőr hazai pályán fogadta Tiszaújváros sakkozóit. Az ellenfél különböző okokból nem tudott teljes csapattal eljönni, így a mérkőzés Kiss Enikő és Révai Ákos játék nélküli győzelmével 2:0-ról indult. Az utánpótlás korú versenyzőink remekeltek, hiszen mind az öt ifjúsági játékosunk győzött. A sötét bábukat vezető Kovács Kristóf és Turcsányi Vince magabiztosan és pontos játékkal gyorsan begyűjtötték az egész pontot. Szabó Ákos egy szép bástyaáldozattal összekötött szabadgyalogokra tett szert, amivel szemben már nem volt ellenszer. Gáthi Donát közel öt órás küzdelemben kerekedett felül ellenfelén. A nagyarányú 8,5-3,5 győzelemhez azonban felnőtt játékosaink is jelentősen, hozzájárultak, hiszen Kecskés István király elleni támadását ellenfele nem tudta megfékezni. Valamint küzdelmes játszmákban ért el döntetlent dr. Mátyás Imre, Halmai Attila és Bakó Tamás.

A hónap utolsó fordulójában Szerencsre látogattunk, ahol a sok alapembert nélkülöző csapatunk meglepetésre a jóval erősebben felálló szerencsi csapatot 6.5-5,5 arányban legyőzte, ahol Gáthi Donát és Révai Ákos ismét egész pontot hoztak a csapatnak. A hatodik fordulót követően a második csapatunk a negyedik helyen áll szoros küzdelemben a bronzéremért, melyre reális esélyei vannak a DVTK II. csapatának.

A DVTK III. csapata gyakorlatilag egy átlagosan tíz gyerekkel felálló utánpótlás csapat, akik egész szezonban a náluk jóval idősebb és tapasztaltabb felnőtt sakkozókkal küzdenek. Így gyakorlatilag minden pont egy bravúr. Elsőként Tiszaújvárosba utazott csapatunk, ahol négy győzelem is született. Egyik edzőnk dr. Török Márton és László Zoltán teljes pontot hoztak az éltáblákon. Lazsádi Kerka és Török Rita ifjúsági játékosaink megmutatták az ellenfél csapatának, hogy lányaink is győzelemre törnek, míg Tóth Péter és Tóth Kazimierz döntetlent ért el.

A következő mérkőzésen az éremért harcban levő Szerencs csapatát fogadtuk. A legnagyobb bravúr a kilenc éves Török Vilmos nevéhez fűződik, aki egy több órás játszmában pontos játékvezetéssel és szép végjáték technikával győzte le az ellenfél egyik utánpótlás edzőjét. Testvére Török Balázs is egy remek játszmában ért el döntetlent a nála jóval magasabb minősítésű ellenféllel szemben. Az iskolai szakköröket évek óta aktívan tartó edzőnk Kéméndi Dániel pedig egy egykori mesterjelölt játékost győzött le.

A hatodik fordulóban Szirmabesenyő ellen szintén Kéméndi szerzett értékes döntetlent az éltáblán, míg László Zoltán újabb győzelmét ünnepelhette.

A megyei bajnokság egy hónapos szünetet követően februárban folytatódik hazai meccsekkel. Pihenés azonban nincs a DVTK sakkozói számára, hiszen január 30-án első csapatunk az NB I-ben a Kecskemét csapatát fogadja majd.