- Vágjunk a közepébe: hogyan értékeled a 2021-es évet?
- Először is szeretném megköszönni szurkolóinknak a kitartásukat és munkatársaimnak, hogy egy újabb küzdelmes évben bizonyították be, hogy lehet rájuk számítani! Az ország legnagyobb régiós multisport klubja vagyunk, több mint 3000 sportolóval és több száz munkavállalóval, komoly értékkel bíró, nemzetközi szintű sportinfrastruktúrával, ez mind a DVTK-család közös sikere. Természetesen a szurkolóinkat a csapataink, sportolóink sikerei érdeklik elsősorban, ez is minősíti a munkánkat, azonban egy klubvezetőnek ketté kell választania sportpályán és az azon kívül született eredményeket. De tény: a pályán is sikeresnek kell lennünk!

- Akkor válasszuk ketté és kezdjük az eredményekkel!
- A világ legnépszerűbb sportágaként a labdarúgás klubunk zászlóshajója, ha elmaradnak a sikerek, akkor mindenki úgy érzi, gond van az egész klubbal, pedig ennél jóval összetettebb a kép. De tény, hogy szinte az egész 2021-es évet meghatározta az, hogy tíz év után búcsúzott az OTP Bank Ligától a férfi labdarúgó-csapatunk. Több szempontból is izgalmassá vált ez a szezon. A COVID helyzet ugyan még nem múlt el, de a szurkolóink már jelen lehetnek a mérkőzéseken. Közösen velük minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy már a nyár végén újra élvonalbeli mérkőzéseket rendezhessünk a DVTK Stadionban. A tabella állása jelenleg azt mutatja, hogy helyes az irány, de sikernek csak a feljutást tekinthetjük, Ezért biztosítottuk a szakmai stáb és a játékosok számára a spanyolországi edzőtábort, valamint ezért erősítjük tovább a csapat keretét első osztályú játékosokkal. Eppel Márton és Lucas már a csapat tagja, de előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a további erősítés érdekében is. Ezeknek a lehetőségeknek a megteremtésében a stabil, támogató tulajdonosi háttér komoly szerepet játszott.


A DVTK Labdarúgó Sportakadémia több korosztályban is válogatott játékosokkal büszkélkedhet és 2021-ben először rendeztünk Diósgyőrben nemzetközi labdarúgó tornát az U17-es korosztályban, ez volt a Rakaczki Bence Kupa, valamint mi rendeztük meg elsőként az országban az Akadémiák Viadalát, mely nagy sikert aratott a labdarúgás berkein belül. Viszont azt is el kell mondani, hogy habár a közelmúltban sikerült saját nevelésű játékost értékesítnünk jó nevű külföldi labdarúgó klubnak, az Akadémiáról kikerült játékosok még nem ostromolják a nagy csapatok kapuját, ebben - akárcsak a magyar futballban mindenkinek - nekünk is fejlődnünk kell. 

A női kosárlabda csapat tavaly a magyar kupában ezüstérmet nyert és a bajnokságban bronzéremért játszott, valamint egyedül képviselte Miskolcot a nemzetközi kupákban. Ősszel akadtak ugyan döccenők, de úgy tűnik, az edzőváltás után kiegyenesedett a csapat és reményeink szerint idén is éremért küzdhet majd, bár a súlyos sérülések nem könnyítik meg a stáb dolgát. A következő néhány év feladata, hogy bajnoki címet nyerjen a szakosztály és folyamatosan tagja legyen a legrangosabb európai kupasorozat, az Eurolegue mezőnyének.

A DVTK Jegesmedvék koncepciót váltott. A csapat visszatért “Szlovákiából” az Erste Ligába és nagyobb szerepet kapnak a saját nevelésű fiatalok, akik, ha türelmesek vagyunk velük, meghálálják majd a bizalmat. Az eredmények egyelőre elmaradnak a magyar bajnokságban korábban megszokottaktól, de remélem, hogy ez rövid időn belül megváltozik!

 

A női labdarúgásban az MLSZ törekvésével összhangban új útra léptünk és sokkal nagyobb szerepet kapnak a diósgyőri kötődésű labdarúgók. Nagyon várjuk, hogy az akadémiáról kikerülő saját nevelésű fiatalok a bemutatkozás után alap-emberekké váljanak.

Női röplabdában csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a legfelsőbb osztályban indulhatunk, ezért jelentős hátrányban voltunk a többiekkel a csapatépítés terén. Az idén a bennmaradás a cél, reméljük az utolsó néhány mérkőzésre összeáll a csapat és sikerülni fog a bravúr. Utánpótlásunk új otthonra talált a Generali Arénában, ami meglátszik a javuló eredményeken is. Pár év múlva a célunk, hogy az első csapat keretét szinte kizárólag saját nevelésű játékosok alkossák.


A DVTK hazánk legnagyobb régiós multisportklubja, a kézilabda pedig a világ egyik legnépszerűbb sportága, ami eddig hiányzott a palettánkról. A legalsó szintről indultunk el, amikor a helyi igényekre válaszolva megalakítottuk férfi szakosztályunkat és nem akarom elkiabálni, de jó úton járunk, hogy jövőre akár magasabb osztályban szerepeljünk.


Az egyéni sportágak közül a síelést emelném ki: Kékesi Márton megszerezte az egyetlen magyar férfi alpesi sí olimpiai kvótát, így tíz év után ismét lesz DVTK sportoló az ötkarikás játékokon. De szép eredmények születtek szinte az összes sportágunkban

.- És a pályán kívül?
- Az előző évben is sokat lépett előre klubunk. Ennek leglátványosabb része az új multifunkciós csarnokunk, a DVTK Aréna átadása, amely reményeim szerint, nem csak a sportolóknak, de a régió lakóinak is egyik kedvenc sport- és kulturális helyszíne lesz.Évek óta hangsúlyozom, hogy a régiós összefogás nélkül a DVTK nem tudja átlépni a saját árnyékát. Szerencsére 2021-ben végre több, a régióban meghatározó cég lett klubunk partnere - remélem, ez a folyamat ebben az évben is folytatódik!


A jégkorong szakosztályunk megkapta a kiemelt sportakadémiai státuszt, miként a leány labdarúgók is akadémiai körülmények között nevelkednek a női akadémiai státusz megszerzésével. A DVTK Jégkorong Akadémia Magyarország teljes keleti felén egyedüliként dolgozik azzal a céllal, hogy minél több elit jégkorongozót neveljen fel. Részt veszünk mind a jégpályák számának növelésében, mind a meglévő jégkorong műhelyek fejlesztésében, a tehetségek Diósgyőrbe áramoltatásában. 

Sportegyesületünk pedig egy komolyabb és stabilabb hátteret biztosító kiemelt vidéki nagyegyesületi státusszal büszkélkedhet, és ahogy már utaltam rá, újabb szakosztályokkal is bővültünk.

A szurkolókkal való jobb kommunikáció érdekében - az ő kérésükre -, több, mint fél évvel ezelőtt létrehoztuk a Szurkolói Koordinációs Irodát, ami azóta bizonyította létjogosultságát: sokkal olajozottabban zajlik a párbeszéd a szurkolók és a klubvezetés között. 

Januárban elindítottuk a DVTK TikTok csatornáját, és napokon belül bemutatjuk az új DVTK mobil applikációját is, mert szeretnénk a szurkolóinkat kommunikációs téren is minél jobban kiszolgálni.  

- És mik idei célok?
- Ahogy említettem, mindennél fontosabb, hogy a labdarúgó csapat visszatérjen a helyére, az élvonalba. 

Idén is szeretnénk megrendezni a Rakaczki Kupát az U17-es korosztály számára labdarúgásban. 


Az MKOSZ nekünk ítélte a női Magyar Kupa nyolcas döntőjét, amelyet február 18-20. között rendezünk meg a DVTK Arénában, célunk a döntőbe kerülés, bár a legponterősebb játékosunk sérülése miatt ez sokkal nehezebb lesz a vártnál.
Maradva a kosárlabdánál: hosszú ideje azon dolgozunk, hogy a DVTK elnyerje ebben a sportágban is az akadémiai státuszt. Az infrastruktúra készen áll, eddig is kiváló szakemberek dolgoztak a lányokkal, mégis új távlatokat nyitna számunkra ez a döntés.


Tekintettel arra, hogy a DVTK egyre nagyobb szerepet tölt be az itt élő életében, igyekszünk az élet egyéb területein is hozzájárulni a régió fejlődéséhez, így a DVTK ösztöndíj programot is folytatjuktuk, és dolgozunk a program bővítésén, valamint figyelemmel kísérjük az itt élők egyéb igényeit is, és habár a DVTK alapvetően sportklub, de törekszünk arra, hogy a sporton kívül is kivegyük a részünket a helyi közösség életéből. 

Február 6-án ünnepli a klub a 112. születésnapját, aznap este a Siófokkal játszunk a DVTK Stadionban, a találkozó előtt pedig születésnapi bulira várjuk a szurkolókat. A születésnap alkalmából a klub fejenként két tiszteletjegyet biztosít minden egészségügyben és rendfenntartásban dolgozó számára. A DVTK ezzel az akcióval is szeretné felhívni a figyelmet a 112-es segélyhívószám fontosságára, egyben szeretne újra köszönetet mondani a hétköznapok hőseinek.