- Milyenek az első benyomásid a Diósgyőri VTK U17-es leány csapatáról?

- Egyénileg jó képességű játékosok alkotják a keretet, és az első néhány hét alapján azt vettem észre, hogy a csapat rendkívül motivált – fogalmazott Csiszár Szabolcs, a korosztály új vezetőedzője. – Az elmúlt év végén a Sütő Krisztián – Ujj Levente kettős  nagyon jó útra terelte a lányokat, így nekem és Dávidnak ezt a megkezdett munkát kell tovább vinnünk.

- A női labdarúgás folyamatosan, dinamikusan fejlődik. Kiemelt akadémiaként nyilván a DVTK-nál is vannak elvárások.

- Igen, ez így van. Elsősorban a támadó harmadban kell rengeget javulnunk, de az első felkészülési mérkőzésen számos erény és hátrány megmutatkozott a csapat játékán. Ezeket erősítenünk, illetve javítanunk kell az előttünk álló időszakban. Természetesen ezen leszünk.

- Végleges a DVTK LU17-es kerete?

- Sikerült télen igazolnunk, de ez a folyamat még nem zárult le. A terveink szerint jönnék még lányok, akiknek szeretnénk megadni a lehetőséget arra, hogy megmutassák magukat. Aztán, ha meggyőző teljesítményt nyújtanak, akkor tovább erősítjük a keretünket.

- Milyen elvárást fogalmaztatok meg a csapattal szemben a tavaszi szezonra?

- Nincs eredménykényszer, de a táblázaton elfoglalt jelenlegi kilencedik helyezés nagyon csalóka. Bízunk benne, hogy ettől feljebb fogunk végezni, hiszen a sikeresség alaposan össze tudja kovácsolni a közösséget. Ettől függetlenül senkin nincs nyomás, tesszük a dolgunkat, mert az a legfontosabb, hogy egyénileg képezzük a lányokat, fejlődjenek, hogy belátható időn belül néhányan eljussanak a felnőtt szintig. Elsősorban a DVTK NB I-es csapatát szeretnénk idővel kiszolgálni, hiszen a lányoknak ez lehet az egyik nagy lehetősége.

- Hogy kerültél kapcsolatba a DVTK-val?

- Még ősszel keresett meg Sütő Krisztián szakágvezető, de akkor nem tudtam egyből elvállalni a munkát, mert a folyó bajnokságban nem akartam egyik pillanatról a másikra otthagyni a csapatomat. A Nánási Focisuliban szerettem volna becsülettel lezárni az őszt, és ezután éltem a DVTK által kínált lehetőséggel. Én alapvetően egy sportos családból származom. Édesapám a DVSC-ben NB I-es játékos volt, a nővérem jelenleg a női válogatott csapatkapitánya, az Inter játékosa. Én is futballoztam Balmazújvárosban, de most ezt most be kell fejeznem, hiszen Miskolcról nem kivitelezhető az aktív pályafutás. Ez egy fontos döntés volt, hiszen edzőként szeretnék a jövőben minél sikeresebben dolgozni.

- Csábító volt a klub hívó szava?

- Nagy dolognak tartom, hogy egy ilyen elit akadémiáról megkerestek, ahol minden körülmény adott arra, hogy minőségi munkát végezzünk. Nem volt kérdés, hogy igent mondok, hiszen nagy motivációval érkeztem, hiszen itt szakmailag és emberileg is sokat fejlődhetek az előttünk álló időszakban.

- A szezon végére mivel lennél elégedett?

- Az alapszakasz után rájátszásunk lesz. Szeretném, ha előre tudnánk lépni a jelenlegi helyezésünknél, emellett pedig a szezon végén legalább egy játékost jó lenne adni a felnőtt csapatnak. Az már azt mutatná, hogy eredményes munkát végeztünk.


Névjegy

Név: Csiszár Szabolcs
Születési idő: 1995.11.08
Születési hely: Hajdúnánás

Edzői pályafutás

2021 tavasz – Diósgyőri VTK LU17 vezetőedző
2020/21 Nánási focisuli U14 vezetőedző
2019/20 Nánási focisuli U14 vezetőedző

Labdarúgó pályafutás

2021/22 Balmazújváros
2020/21 Balmazújváros