- Hogyan készül a csapat a kényszerszünet utáni bajnoki folytatásra?
- A hét elején mindenki visszatért a csapathoz, újra edzésbe álltak a lányok - kezdte Völgyi Péter vezetőedző. - Eleve szerettünk volna egy kis pihenőt adni a játékosoknak a válogatott szünet alatt, ám kényszerűségből hosszabbra nyúlt a leállás. Jelenleg még csak könnyített, pulzuskontrollált, kontakt nélküli edzésmunkát tudunk végezni. A hét második felében tudunk visszaállni az eredetileg eltervezett edzésritmusunkra.

- Nem egyszerű a feladat, de talán az elmúlt mérkőzések lendülete átsegíti a csapatot a mostani nehézségeken.
- Soha nem jön jókor egy ilyen leállás, most sem volt ez másképp. Nem ment rosszul a csapatnak a bajnokságban, hat mérkőzéses győzelmi szériában voltunk, folyamatosan vettük az akadályokat, hétről-hétre tudtunk előrelépni. A gondjainkat tetézi, hogy Keyona Hayes-re kézsérülése miatt már nem számíthatunk ebben a szezonban. 22 pontot és 12 lepattanót átlagolt a lejátszott mérkőzéseinken, így egy meghatározó játékost kell pótolnunk. Sajnos a játékospiac a női NBA előligájaként indult új bajnokság miatt rendkívüli módon beszűkült, hasonló képességű játékost nem egyszerű igazolni. Bár idáig nem sikerült megtalálni a megfelelő jelöltet, de a csapat megerősítéséről nem tettünk le. 

- Ráadásul nem is egyszerű időszak elé nézünk...
- Az elkövetkező hetek-hónapok rendkívül feszített tempóban fognak zajlani, az elhalasztott mérkőzéseink miatt besűrűsödött a programunk, minden héten legalább két találkozón kell majd pályára lépnünk. A Magyar Kupáig remélem utolérjük magunkat fizikálisan, megfelelően fel tudunk készülni taktikailag, nagyon szeretnénk ugyanis bizonyítani, kihasználni a hazai pálya előnyét és örömet szerezni a szurkolóinknak. Ez a szezon nálunk is a folyamatos újratervezésről, alkalmazkodásról szól. Pozitívan állunk a változásokhoz, kihívásként éljük meg az új szituációkat, mindenki teszi a dolgát. Tudjuk, hogy kicsit többet kell beletenni a közösbe minden játékosomnak, hogy az elvárásoknak meg tudjunk felelni.