A kedd délelőtti fogadás során a városvezető elmondta, hogy a település első embereként rendkívül büszke a csapat által elért sikerre és külön köszöni nekik, hogy minden miskolcit megajándékoztak ezzel az eredménnyel.

- Ez a hétvége maga volt a csoda, hisz minden nap más szépségét mutatta meg a kosárlabda – kezdte a csapat köszöntését Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere. - A negyeddöntő rakkolós és fizikális mérkőzése után egy lehengerlő találkozón összeszedetten, koncentráltan és magabiztosan lépett túl a Szekszárdon a DVTK. Ezek után a döntő már a szív és csapategység diadala volt, amit megérdemeltek a lányok. Városvezetőként nagy büszkeség egy kupagyőztes csapatot köszönteni, hisz egy olyan diadal után vagyunk, amit kevés másik város mondhat el magáról. Így csak a köszönet hangján szólhatok, minden miskolci nevében mondhatom, büszke vagyok a csapatra!


Veres Pál köszöntője után minden játékosnak és csapatvezetőnek személyesen nyújtotta át a város ajándékát, majd Völgyi Péter vezetőedző vette át a kupagyőzelmet megörökítő emlékplakettet.

- Köszönjük a polgármester úr meghívását és az elismerő szavakat! – folytatta Völgyi Péter, a DVTK kosárlabda csapatának vezetőedzője. - Különleges siker volt ez számunkra. Hazai pályán, de az előzmények miatt mondhatni az esélytelenek nyugalmával vágtunk neki a kupának és végül fantasztikus közönségünknek is köszönhetően feledhetetlen sikert arattunk. Büszkék vagyunk arra, hogy Miskolcon tartottuk a kupát és hogy ennyi szurkolónknak okoztunk örömöt sikerünkkel.

Kiss Angelikának a DVTK Kosárlabda Akadémia növendékeként pedig igazán feledhetetlen siker a kupában elért aranyérem.

- Hatalmas büszkeség ez a csapat számára, hogy Veres Pál polgármester úr személyesen köszöntött minket a kupagyőzelmünk után – zárta Kiss Angelika, a csapat saját nevelésű játékosa. - Nekem személy szerint még különlegesebb volt ide, a Városháza dísztermébe jönni, hisz gimnáziumi éveimet szomszédos intézményben töltöttem, így az ismerős környezetnek köszönhetően még a szívem is hevesebben vert. Kupagyőztesként kezet rázni városunk polgármesterével - számomra örökre emlékezetes pillanat marad. Azt gondolom, hogy az elmúlt hetek eseményei tudnak nekünk olyan pozitív lendületet adni, amit a rájátszás mérkőzésein majd előnyünkre fordíthatunk.