A maszkviselési kötelezettség hétfőtől megszűnik a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során.

Fentieken túl megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés- táncos rendezvényre, 500 főnél nagyobb létszámos szabadtéri rendezvényekre sem.

További részletek a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében és a legfrissebb Magyar Közlönyben.

Ez azt jelenti, hogy a vasárnap este 18 órakor kezdődő DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom és a 20 órakor startoló DVTK - ETO FC mérkőzések lesznek az utolsók, amelyek látogatása védettségi igazolványhoz kötött. A jövő szerdai NYSFC - DVTK mérkőzésre már minden vendégjegy elfogyott, de az aznap esti DVTK - UNI Győr MÉLY-ÚT női kosárlabda és a március 13-án, vasárnap este megrendezendő DVTK - Békéscsaba 1912 Előre találkozók már korlátozások nélkül látogathatók.