A bajnokság legfiatalabb csapata január végén a Kecskemét együttesét fogadta, ahol az ismét remekelő Lazsádi Kerka, Kovács Kristóf és Turcsányi Vince is győzött, valamint az örökifjú Dr. Füsthy Zsolt is egész pontot hozott, aki jövőre tölti hetvenedik életévét. Sajnos több kedvező állas is pechesen alakult a DVTK számára, így végül egy nagyon szoros csatában 6,5-5,5 arányban vereséget szenvedett a hazai csapat.

A sakk világában teljesen megszokott, hogy az első osztályú csapatokat egyaránt alkotják utánpótlás korú és felnőtt játékosok is, mindkét nemből. Ez a DVTK első csapatára is teljes mértékben igaz volt a február közepén rendezett fordulóban is. A miskolci csapat több ifjúsági játékossal utazott Budapestre, a bajnoki címért is esélyes Hóbagolyhoz, ahol egyedül Kun Gábornak sikerült győznie. További hét döntetlennel 7,5-4,5 arányban győztek a fővárosiak.

A két vereség ellenére a február végi Nyíregyháza elleni mérkőzésre is sok fiatallal állt fel a Diósgyőr. Kovács Kristóf, Turcsányi Vince és Füle Simon ifjú mesterünk is szépen nyertek, míg felnőttek közül Horváth Kristóf, Kovács Apolló és Dobai Szabolcs hozott teljes pontot. Végül 8-4 arányban sikerült legyőzni a Nyíregyháza csapatát, és egy fordulóval a bajnokság vége előtt az ötödik helyen áll a DVTK, és egy jó hajrával a harmadik hely reménye is felcsillant. Az utolsó fordulóra március 20-án kerül sor Budapesten, a Kőbánya csapata ellen.