Amint arról korábban már beszámoltunk, nem először jótékonykodnak a DVTK szurkolói, viszont ez az akció túlmutatott minden korábbi jótékonysági gyűjtésen. A kezdeményezés mellé nem csak a DVTK vezetése és sportolói álltak oda, hanem a klub főtámogatója, a HELL Energy Drink is, az ő jóvoltukból érkezett egy 40 tonnás kamion, amelyet a BHS Trans Kft., Magyarország legdinamikusabban fejlődő logisztikai szolgáltatója biztosított.


Az adományokat hétfőn a szurkolók és a klub munkatársai közösen vitték el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Központjába. A továbbszállításról és az adományok háború elől menekülőknek való eljuttatásról a világszerte elismert segélyszervezet gondoskodik majd.

- Vasárnap volt a csúcspontja az adománygyűjtésnek, de egész héten nagyon jó volt látni azt, hogy napról-napra egyre több szurkolóhoz jutott el a felhívás és egyre többen jöttek az adományokkal - mondta Martini Emil, a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok képviselője. - A diósgyőri szurkolók a bajban mindig összefognak és ismét megmutattuk, hogy a DVTK mögött álló szurkolói bázis bármikor meg tud mozdulni, ha nemes a cél. Talán nyugodtan mondhatom, hogy ebben a gyűjtési akcióban is mi voltunk a legnagyobbak. A csoportok tagjait, a hétköznapi szurkolókat és az esetleg meccsre nem járó szimpatizánsokat egyaránt megmozgatta a kezdeményezés. Őszinte leszek, először kicsit megijedtünk, amikor először megláttuk a hatalmas kamiont, amelyet a klubon keresztül a HELL Energy Drink biztosított. Féltünk, hogy nem fog megtelni, de a félelmünk alaptalan volt, hiszen amikor bezártuk vasárnap este a kamion rakterét, a végéig értek az adományok. Szeretném ezúton is kiemelni, hogy a szervezett szurkolói csoportok látván azt, hogy milyen hatalmas mennyiség érkezett, a gyűjtés közben úgy döntöttek, hogy az általuk vásárolt adományok felét rászoruló miskolci családok számára fogják eljuttatni. Köszönjük mindenkinek, aki eljött és segített!


- Köszönjük, hogy ebben az embert próbáló, nehéz helyzetben a DVTK szurkolói bizalmat szavaztak szervezetünknek, és a munkánkat adományaikkal is támogatták - tette hozzá Tóth-Simon Károly, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális koordinátora. - Az adományok kiszállítását szervezetünk kérte a miskolci központunkba. Központi koordináció alapján naprakész értesüléseink vannak arról, hogy a határ mentén és országosan milyen a raktáraink telítettsége. Naponta egyre több megkeresés érkezik hozzánk menekült családoknak szállást adó magánszemélyektől és szervezetektől is, akik Miskolcon és egyéb területeken kérnek támogatást. Ezeket a családokat pedig Szeretetszolgálatunk az igényeknek megfelelően látja el. Ezért valódi segítséget jelent karitatív munkánkhoz az, hogy az adományok miskolci központunkba kerültek, ahonnan oda tudjuk tovább szállítani, ahol aktuálisan szükség van rá.

- Mindenekelőtt szeretném a klubvezetés nevében is megemelni a kalapom a DVTK szurkolói, a szervezett csoportok tagjai és a többi szurkoló előtt is, hiszen nem mindennapi az, amit együtt véghez vittünk - zárta dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója. - A kamiont köszönjük természetesen a HELL Energy Drinknek és a BHS Trans Kft., Magyarországnak, hiszen nélkülük nem lett volna egyszerű elszállítanunk az adományokat. A szurkolóknak mi is köszönjük az önzetlen segítséget! Biztos vagyok benne, hogy minden egyes adomány jó helyre fog kerülni. A vasárnapi meccs hivatalos nézőszáma 1460 fő volt, azonban több mint 2200 lehetett volna, ha mindenki kilátogat, akinek jegye van a meccsre. Ezért szeretném megköszönni külön is annak a közel 800 szurkolónak, aki nem jött el személyesen vasárnap a mérkőzésre, de fontosnak tartotta, hogy egy belépőjegy árával hozzájáruljon a gyűjtéshez. A vasárnapi mérkőzés nettó jegybevételét a klub a héten átutalja a Híd Kárpátaljáért programnak.