A muaythai szakosztály egyre nagyobb népszerűsége és dinamikus fejlődése indokolta, hogy ismét egy nagyobb befogadóképességű terembe költözhessenek a klub sportolói. Az újonnan átadott, több mint 200 négyzetméteres, sportágspecifikus eszközökkel és gyakorló ringgel felszerelt edzőteremben a legjobb körülmények között készülhetnek tovább a diósgyőri harcosok a Bükk Áruház földszintjén. 

- 2018. novemberében csatlakozott a muaythai a DVTK-családhoz, és az elmúlt szűk három és fél esztendő alatt már számtalan alkalommal lehettünk nagyon büszkék a versenyzőik által elért hazai és nemzetközi eredményekre - kezdte Sántha Gergely. A magyar bajnokságokon elért dobogós helyek mellett Spéth Norbert világbajnoki ezüstérmei, Európa-bajnoki aranyérmei, vagy Fábián Kristóf Európa Kupa-győzelmei is egy olyan kimagasló eredmények, amelyekre nagyon sokan felkapták a fejüket. Sokszor elmondjuk, hogy fontos a felnőtt sport, de talán még fontosabb az utánpótlás nevelése, azért dolgozunk nap, mint nap, hogy a városban, a megyében és a régióban minden sportolni vágyó gyermek megtalálja azt a sportágat, amiben jól érzi magát, és amiben sikeres lehet a DVTK, mint a legnagyobb régiós multisportklub égisze alatt. Talán már nem szükséges felsorolnunk azt a világszinten is egyedülálló infrastrukturális hátteret, amely az elmúlt években Magyarország Kormányának köszönhetően felépült Diósgyőrben. A stadion, a multifunkciós aréna, a labdarúgó és a jégkorong akadémiák központjai és a birkózóknak, valamint a dartsokoknak otthont adó orvosdiagnosztikai központunk után a mai a következő lépcsőfok.

 

- Szinte meg vagyok hatódva, ami ma történik ez a sportnak az ünnepe, körbe nézve egy csapatot látok, egy közösséget, olyan gyerekeket, akik úgy megtapsolták az edzőjüket, hogy az nem lehet a véletlen műve. Persze nem csak gyerekek vannak itt, hanem felnőtt sportolók is, ami kívülről nézve egy szenzációs érzés. Az elmúlt 12 évben figyelemmel kísérhettem a DVTK fejlődését. Az újabb és újabb infrastrukturális fejlesztéseket, az új szakosztályok, a kiváló sportvezetők és edzők megjelenését a klub kötelékében. Viszont minden folyamatban vannak nehézségek. Amikor ilyen történik, mindig kell egy kapaszkodó, amire visszagondolva tovább tudunk menni az úton, és haladni a kitűzött cél felé. Ha a DVTK vezetői valamikor a klubfejlesztés során elakadnak, akkor a mai estére emlékezzenek vissza. Ezekre a csillogó gyerekszemekre és azokra a szülőkre, akik elkísértik őket, és ebből merítsenek erőt az előrevezető úton, ami oda vezet, hogy a DVTK ismét egy olyan klub lesz, mint 40-50 évvel ezelőtt, nagyon sok szakosztállyal, csapattal és barátsággal - mondta el Dr. Kiss János.

 

- Ez a fajta terem, és az hogy a DVTK mint a legnagyobb régiós multisportklub felemelte a szakosztályt abszolút egyedülálló az országban - folytatta Jászka Krisztián. Az új terem sok-sok éves munkák eredménye, amit ezúton is szeretnék megköszönni a DVTK vezetőségének, hogy pár éve meghallgatták az elképzeléseinket és együtt megtudtuk valósítani őket. Ez a közös történetünknek nem a vége, hanem a kezdete. Ezzel a létesítménnyel olyan munkát indíthatunk el, amivel eredményesebbek lehetünk. Továbbá remélem, hogy egy nagyobb bázisépítésre is lehetőségünk nyílik majd, és több ember fogja elhozni a gyerekeit, hogy a későbbiekben egy sikeres muaythai harcos váljék belőlük, mivel a sportág hatalmas fejlődésen ment keresztül Magyarországon és világszinten is.

 

- Az elmúlt években ugrásszerűen fejlődik a szakszövetségünk, nagy dolog, hogy négy-öt év munkája után egy ilyen csodaszép teremben, ilyen komoly támogatókkal a háttérben tudnak a versenyzőink dolgozni - fűzte hozzá Dudok Károly. Fontos megemlíteni, hogy a szakosztály másik edzője, Fábián Kristóf szerezte a szövetég első IFMA érmét, ahonnan csak felfelé vezetett az út. A szakszövetség nevében köszönöm a DVTK-nak, hogy ilyen minőségi és biztos hátteret biztosít Krisztiánéknak, akik biztos vagyok benne, hogy ezt kellőképpen meg fogják hálálni rengeteg szép éremmel és élménnyel, amit közösen tudunk megélni.