A három oldalú megállapodás aláírása csütörtökön történt meg Finnországban, a HIFK csarnokában, melyet Egri István a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia ügyvezetője, Arttu Luttien a Hockey Base szakmai igazgatója és Tom Nybondas a HIFK ügyvezetője szentesített aláírásával.

- Úgy gondolom, hogy a jelenlegi megállapodás komoly jelentőséggel bír az Akadémiánk és az egész magyar jégkorong életében. A honi jégkorongban egyedülálló módon, háromoldalú kooperáció mentén, az európai hoki legfelső szintjein lévő partnerek tapasztalatait kiaknázva fejlődhetnek tovább a DVTK játékosai és szakemberei. A megállapodás keretén belül lehetőségünk lesz játékosaink és edzőink finnországi képzésére, finnországi edzőtáborozásra, egyéni fejlesztésre, nyári felkészülésre, szezon alatti workshopokra, találkozókra. Ugyan még csak most kerültek aláírásra a papírok, de az egyeztetések folyamatosak voltak az elmúlt időszakban és a tervek szerint már a közeljövőben, heteken belül konkrét hírekről és eseményekről számolhatunk be.  Az együttműködés létrejöttében nagy szerepe volt a Vipassana 13 Kft.-nek, akik kapcsolati tőkéjüket bevetve segítettek minket hozzá a megállapodáshoz– mondta Egri István, a DVTK Jegemesdvék Jékoronng Sportakadémia ügyvezetője.

HIFK

A HIFK (Helsingin IFK) Finnország legrégebben – 1897-ben - megalapított multisport klubja. A finn fővárosban működő klub legnépszerűbb szakosztálya a jégkorong, de futball, atlétika, bandy, e-sport, bowling és kézilabda is űzhető a klub színeiben. A felnőtt jégkorong csapat hétszeres finn bajnoknak mondhatja magát, továbbá rendszeres szereplői a Bajnokok Ligája sorozatnak. Mérkőzéseiket a 8,200 néző befogadására alkalmas Helsingin Jäähalli jégcsarnokban játszák és a finn élvonal legmagasabb átlagnézőszámával rendelkeznek, új csarnokuk is hamarosan elkészül.

Hockey Base

A Hockey Base egy finn jégkorongos fejlesztő központ, aminek Finnország több városában is van kirendeltsége. Ezeken a helyszíneken jégkorong specifikus fejlesztő munkát végeznek kiváló hokiszakemberekkel. Legfontosabb elemek az egyéni fejlesztés, korcsolya és lövőtechnika, lövés elemzés, száraz felkészülés, kapusképzés. Számos NHL sztár is náluk csinálja végig a nyári felkészülését az itt dolgozó edzők segítségével. Ezen felül foglalkoznak jégkorong termékek gyártásával és mint viszonteladók is közreműködnek a legnagyobb hokis márkákkal. Arttu Luttinen a Hockey Base helsinki központjának vezetője márciusban már több napot is Miskolcon töltött, ahol felmérte az Akadémia játékosainak felkészültségi szintjét, megismerkedett a helyi viszonyokkal, előadást tartott a kint zajló munkáról.

Vipassana 13 Kft.

A Vipassana sport és marketing ügynökség azzal a céllal jött létre, hogy magyar csapatoknak és játékosoknak segítsen kapcsolatot kialakítani a nemzetközi színtéren. Fő szakterülete a labdarúgás, a jégkorong és a motorsport. A Vipassana rendelkezik a FIFA által előírt engedéllyel.