Országos U19-es bajnokság, 
B csoport, 5. forduló

Zalaegerszegi TE FC U19 - Diósgyőri VTK U19 0-2 (0-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 50 néző. Játékvezető: Hegyi Attila, Knézics Balázs, Takács Antal. 
Zalaegerszegi TE FC U19: Németh E. - Bolla B., Gyarmati M., Vert T., Papp Cs., Bedővári P., Sipőcz B., Fábián K., Péterfi Á., Györe L., Kámi B. Vezetőedző: Mihalecz Péter. 
Diósgyőri VTK U19: Sándor K. - Juhász Á., Kanálos P., Molnár R., Bencsík D., Fülöp L., Hetyei Sz., Balázsi L., Balázs P., Vincze D., Peisser S. Vezetőedző: Vincze Richárd. 
Csere: Sipőcz B. helyett Töttő L. a 20., Hetyei Sz. helyett Gulyás M. az 55., Fábián K. helyett Jóna B. a 60., Péterfi Á. helyett Bedő R. a 60., Vincze D. helyett Fercsák R. a 63., Kanálos P. helyett Marok Á. a 75., Balázsi L. helyett Kiss P. a 75., Vert T. helyett Gulyás M. a 79., Györe L. helyett Máté Benitó a 79. percben. 
Sárga lap: Vincze D. a 18., Sándor K. a 26., Balázsi L. a 49., Györe L. a 71., Juhász Á. a 88., Fercsák R. a 89. percben. 
Gólszerző: Balázs P. (0-1) az 53., Fercsák R. (0-2) a 85. percben. 

Mihalecz Péter: - Kicsit fájó a vereség a srácok számára, mert jól futballoztunk, különösen az első félidőben. Ezen a szinten egy nagyon jó iramú, színvonalas találkozót játszottunk a DVTK-val. Az ellenfelünket kicsit vagányabb srácok alkották, akik tudták, hogy mikor kell faultolni, hogy kell adott esetben felbosszantani a másik csapatot. Mi ehhez nem vagyunk hozzászokva, ezért rosszul reagáltunk le néhány szituációt, különösen a második játékrész elején. Ebből is tanulunk kell, hiszen fiatal játékosokról beszélnünk. Felnőtt szinten azonban nagyon gyakran előfordulnak ilyen tüzes meccsek, amihez nekik hamarosan alkalmazkodni kell. Gratulálok a Diósgyőrnek, mi pedig tovább folytatjuk a munkát. 

Vincze Richárd: - Mind a kèt csapat bemutatót tartott a mai modern futball elemeiből és fázisából, ebből pedig egy felnőtt focihoz közeli mérkőzés kerekedett. A saját játékunkban a labdakihozatalok és az open play játékhelyzetek nagyon jól működtek, tartottuk a tudatosságot aminek az egyik eredménye az volt, hogy a második gólunkat egy ilyen szituációból szereztük. A középső zónás játék építésekben előre eltervezett variációkat jól alkalmaztuk,ezekből sokszor mentünk az ellenfél védelme mögé,a befejező zónában sokkal több jó döntést hoztunk mint korábban. Sok esetben azonban az ellenfél kapusa nagyszerű teljesítményt nyújtva védeni tudott. A letámadasaink az első félidőben jól működtek,a saját zónájában a “Zete” nehezen tudott folyamatos játékot kialakítani. A második félidőben volt két-három olyan szituáció, amikor a hazaiak nagyon szépen ki tudtak jönni a nyomás alól. A középső és saját zónás védekezésünk régen látott szinten volt, az első félidőben amit a srácok mutattak ebben a játék-fázisban, az szinte tökéletes. A fordulás után akadtak olyan periódusok, amikor az érzelmek elvonták a játékosok figyelmét a taktikai fegyelemről, illetve a vezető gólunk után volt olyan időszak, amikor az Egerszeg dominált. Összességében azonban a srácok rendkívül profi módon hozták le a mérkőzést, egy nagyon jó stílusú csapat ellen.