Ahogyan az már hagyománynak számít a magyar kosárlabdázásban, a szövetség vezetése minden szezonban konzultál a két elsőosztályú bajnokság klubjaival az évad végéhez közeledve. Az elmúlt héten lezajlott egyeztetésen az MKOSZ kikérte a klubok véleményét többek között a versenynaptárról és a fiatalszabály jövőjéről is.

- Az egyeztetést követően terjesztettük az elnökség elé azokat a javaslatokat, melyek érvényesek lesznek már az ősszel rajtoló 2022/23-as szezontól – mondta Bodnár Péter főtitkár. – A női versenyrendszer lényegében nem változik, az eddig megszokott szabályok szerint működik tovább a bajnokság újabb két esztendeig.

A férfiaknál ellenben több módosulást is elfogadott az elnökség.

A fiatalszabályt illetően újabb két évig a jelenlegi szabályozás marad hatályban, tehát továbbra is egy 23 évnél fiatalabb hazai nevelésű játékosnak a pályán kell lenni a mérkőzések első félidejében.

A férfi és a női Magyar Kupa kapcsán annyi újítás történik, hogy a negyeddöntő mérkőzéseket – melyeket eddig a nyolcas döntő első napján rendeztek – az alapszakasz első körében jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával játszanak le a csapatok a Magyar Kupára fenntartott hét elején, így csak a négy továbbjutó csapat utazik majd a hétvégi négyesdöntőre.

Forrás: hunbasket.hu