- Szerencsére ez nem egy kötelező rendezvény, van okunk az ünneplésre – köszöntötte a megjelenteket Szabó Tamás, a DVTK SE főtitkára. - Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen létesítményben ilyen sikereket értünk el ebben a bajnokságban. Ritka pillanat az, amikor a DVTK kosárlabdázói egy szezonon belül a kupában és a bajnokságban is érmet nyernek, most ez megadatott. Szeretnénk, ha a jövőben is legalább ilyen sikeresek, ha nem sikeresebbek lennénk, igyekszünk olyan csapatot kialakítani, ami tovább tudja öregbíteni a klub hírnevét hazai és nemzetközi szinten is.


- Minden jó, ha a vége jó, de most nem csak a vége volt jó – folytatta dr. Kiss János, országgyűlési képviselő. – Az egész szezonban rengeteg szép eredményt értek el a lányok, amikkel megörvendeztették a szurkolókat. Nagyszerű visszatekinteni arra, hogy az új létesítmény, a DVTK Aréna is igazi oroszlánbarlang volt, összejött a hazai pálya, ami akár fél győzelmet is jelenthetett minden mérkőzésen a szurkolók támogatásával.


- A hetet indító értekezleten általában sporttal és focival kezdünk, ám most nagy örömünkre, a kosárlabda volt terítéken – csatlakozott Veres Pál, Miskolc polgármestere. – Ez a sport ráadásul rendkívül közel áll a szívemhez, hisz közel 30 évig aktívan kosárlabdáztam. Már a ciklusom elején is megjegyeztem, hogy a DVTK és Miskolc életében a nemzetközi kitörési lehetőség a kosárlabdában van. Mi ehhez igyekszünk mindent megadni, hisz a mostani sikerekkel is egy várost tettek büszkévé.


- Ez után a szezon után csak a köszönet hangján szólhatok – vette át a szót Kányási Veronika, a DVTK kosárlabda csapatának kapitánya. – Büszkeséggel tölt el minket, hogy mi lehetünk az első lakói ennek a csodálatos létesítménynek és hogy ilyen eredményekkel zárult a csarnok első éve. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki megteremtette ennek a lehetőségét: a vezetőségnek, a szponzoroknak, a szurkolóknak és végül, de nem utolsó sorban a stábnak, akik mindent megtettek azért, hogy mi csak a játékra koncentrálhassunk. Nagyszerű közösséget alkotunk, boldog vagyok, hogy a részese lehetek.


- Utolsó megszólalónak lenni mindig nehéz, mert szinte mindent elmondtak ilyenkor már az előttem szólók. – zárta Völgyi Péter, a csapat vezetőedzője. – A bronzcsata kicsit nehezen indult számunkra, nehezen lendültünk játékba a rövidke szünet után, ám a harmadik találkozóra elértük az üzemi hőfokot és szerencsére megszereztük a harmadik helyet. Csatlakozom Verához, hisz az egyik legfontosabb szempont az, hogy milyen is a közösség, a csapat. Ez pedig egy nagyszerű csapat, nagyszerű társaság. Épp ezért kicsit szomorú vagyok, hogy vége, de minden vég egy új kezdet, ami lehetőség a további fejlődésre. Igyekszünk tovább haladni a megkezdett úton és a jövőben is hasonlóan sikeresek lenni.


A rendezvény végén Szabó Tamás köszönte meg a csapat nevében a szponzoroknak az elmúlt szezonban nyújtott támogatást egy dedikált labda és ajándékcsomag formájában, az esemény záró momentuma pedig a szurkolók meglepetése volt, hisz a csarnok előtt görögtűzzel és hangos énekkel köszöntötték a kupagyőztes és bronzérmes csapatot.