A DVTK fiatal tehetsége 2021-es ezüstérme után - amivel hét évet követően az első diósgyőri érmet szerezte a versenyről - idén egy súlycsoporttal feljebb indult a felnőtt országos bajnokságon, ezúttal a 77 kilogrammosok, szintén igazán erős mezőnyében.

- Az érettségi és a ballagás miatt esett a választás a 77 kg-ra, mivel ha 5-6 kilót fogy az ember az nagy hatással van sok mindenre - kezdte Juhász Sándor, Rajmund edzője. Jövőre nem ez lesz a súlycsoportja, hanem a 72 kg, ahol tavaly is indult, viszont az ob-n a 72 és a 77 kg-os mezőny is nagyon erős volt, ahová kell egy jó adag szerencse is, ami ezúttal megvolt, de természetesen birkózni is tudni kell.

Zurai Rajmund a súlycsoportváltás ellenére magabiztosan kezdett és technikai tussal nyert első mérkőzésén fővárosi ellenfelével szemben, ami után az egy évvel ezelőtti negyeddöntő visszavágója következhetett, a szintén súlycsoportot váltó Tóth Martinnal, ezúttal a döntőbe jutásért. Az elődöntőben a miskolci birkózónak végül ismét sikerült szoros csatában legyőzni a BHSE felnőtt versenyzőjét, amivel bejutott a fináléba, ahol az Eb ezüstérmes Lévai Zoltán várt rá.

- A döntőben Lévai Zoltán volt az ellenfél, aki Lőrincz Tamást is verte már meg - folytatta a diósgyőri birkózó edző. Rajmundnak sikerült kihúznia az első menetet nagyot küzdve és szépen harcolva, azonban a második menet felénél levitték és megpörgették, így technikai tussal kikapott ki, de úgy gondolom, hogy ez az ezüst egy nagyon szép eredmény.

Zurai Rajmund így második felnőtt országos bajnokságáról is ezüstéremmel térhetett haza, míg a DVTK másik indulója, az elsőéves junior Szinay Csaba is tisztesen helyt állt és nagyot küzdött első felnőtt bajnokságán, ahol végül a hatodik helyet szerezte meg. A DVTK versenyzőit a klub olimpiai bajnoka, Repka Attila kísérte el Budapestre és látta el őket edzői intelmekkel.