A DVTK férfi kézilabda csapata 1948 és 1977 között öregbítette a klub hírnevét, és hosszas előkészületek után 44 évvel később, tavaly alakult újjá a szakosztály. A piros-fehérek megyebéli fiatalok alkotta régi-új csapatában az összevont, Borsod-AbaújZemplén és Heves megyei I. osztályban került újra játékba a vakszos labda.

- Környékbeli fiatalok, miskolciak, kazincbarcikaiak és bőcsiek alkotják a játékoskeretet - kezdte Orosz Gábor, a diósgyőriek csapatkapitánya. Azok a megyéből származó játékosok adják a magot, akik már az előző bajnokságban is játszottak ebben a vonalban.

A diósgyőri csapat Zubai Gábor irányításával kezdte meg a felkészülést a 2021 szeptemberében kezdődő, hat csapatos, húsz mérkőzésből álló bajnokságra, ahol az első pillanattól kezdve egyértelmű volt a cél.

- Az alapozást a nyár végén kezdtük el, ahol a megfelelő kondíciós állapot elérésére helyeztük a hangsúlyt, ami sikerült is. A célokkal a kezdetektől fogva mindenki tisztában volt: magabiztosan akartuk megnyerni a bajnokságot.

A motivációban tehát nem volt hiány, amit más faktorok is segítettek a közel kilenc hónapon át tartó idény során.

- Mindenki nevében mondhatom, hogy büszkeséggel tölt el, hogy egy regionális multisportklub játékosának mondhatjuk magunkat - folytatta a DVTK kézilabdázója. Minden szempontból adott ez egy kis pluszt a csapatnak. Alkalmunk nyílt bizonyítani, hogy igenis méltóak vagyunk arra, hogy a DVTK címeres mezét magunkra öltsük, és abban szerepeljünk.

A DVTK csapata az SBS Eger II. otthonában kezdte meg a megyei bajnokságot. A több mint négy évtized után lejátszott első tétmérkőzése jól sikerült a piros-fehéreknek, akik 20:34-es győzelmükkel megszerezték a két pontot. A második fordulóban a hazai bemutatkozás is magabiztos, 20 gólos győzelmet hozott a Tiszaújváros ellen, amit további 17 siker követett, egy vereség mellett.

- Ismertük a megyei bajnokság mezőnyét, tudtuk, hogy milyen csapatokra számíthatunk, és ez alapján megfelelően fel is készültünk ellenük mind fizikailag, mind taktikailag - folytatta Orosz Gábor. Sajnos volt egy botlásunk, így elúszott a veretlen bajnoki cím, amit sajnálunk, de a feljutás mindenért kárpótolt. Most pedig már arra készülünk, hogy a jövőre a magasabb osztályban helyt tudjunk majd állni.

A DVTK ugyanis a Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei I. osztályú bajnoki címével feljutást is ünnepelhetett. A 2022/2023-as idényt az NB II. Észak-Keleti csoportjában, a harmadik vonalban kezdhetik majd meg Orosz Gáborék, akik egyelőre óvatosak a célkitűzésekkel, de ha úgy alakul készek akár egy újabb trófeáért is küzdeni.

- A minél jobb helyezés elérése a cél a következő szezonban. Az NB II. átalakul, várhatóan meg is fog erősödni ez a bajnokság. Ennek köszönhetően első körben a stabil bennmaradás lehet a célunk, de egyáltalán nem zárkózunk el attól sem - hogyha úgy alakulnak az eredmények - hogy egy újabb bajnoki címért harcoljunk fiatal feljutó csapatként.