- Egy évvel ez előtt jelentősen átalakult a női labdarúgó csapat, és ez az év kimondva-kimondatlanul is arról szólt, hogy letegyük egy új csapat alapjait. Hogyan értékeled az elmúlt egy évet ebből a szempontból?
- Kezdjük az elején. Amikor nyáron elkezdtük átalakítani csapatot, akkor volt 15 külföldi játékosunk, akik közül nyolc labdarúgónak megköszöntem az eddigi munkát és további pályafutásukhoz sok sikert kívántam. Sajnos ekkor még nem volt ismert az a szabály, hogy az idei bajnokságban csak négy külföldi játékos lehet egyszerre a pályán, ezt közvetlenül a bajnokság előtt tette közzé az MLSZ. Volt tehát még mindig hét külföldink, akik közül hárman folyamatosan a kispadon ültek. A légiósok helyére magyar játékosokat szerettünk volna igazolni, viszont nem volt könnyű dolgunk, mert ekkorra már a meghatározó labdarúgók leszerződtek más csapatokhoz. Fontos célunk volt továbbá, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki az akadémiával és a saját utánpótlásunkra is támaszkodva beépítsünk játékosokat. Közülük a 16 esztendős Somogyi Diána kapta a legtöbb szerepet, de bemutatkozhatott 15 évesen Havasi Bernadett, és említhetném Garabecz Veronikát, Végh Katalint, Katona Flórát, Tóbik Melániát és Zahár Flórát is, akik mindannyian nagyon tehetségesek. Ez a része tehát a céljainknak megvalósult. Ők természetesen az első osztályban még nem meghatározó játékosok, de fejlődőképesek, így lehet belőlük néhány év múlva stabil NB I.-es labdarúgó. Ma már egy 16 esztendős női futballista körülbelül ugyanott tart fizikálisan és gyorsaságban, mint egy 30 éves. Ilyen téren nincs nagy különbség, a tapasztalat és a rutin az, ami még hiányzik a fiatalabbaknál.

- Ha pályán elért eredményeket és a mutatott játékot nézzük mennyire lehetsz elégedett?
- Ha röviden akarok válaszolni, akkor nem lehetek maradéktalanul elégedett. A csapatjátékunkat a játékoskerethez igazítottuk, ennek megfelelően kezdetben támadóbb felfogásban 4-3-3-ban játszottunk, de amikor elért bennünket a sérülés és betegséghullám, akkor átváltottunk 4-4-2-re. Picit csalódott vagyok, mert a válogatott játékosaink számát tekintve előrébb vártam a csapatot. Természetesen büszke vagyok rá, hogy az utóbbi időben a válogatottnál mellőzött Maria Palama és Biljana Bradić ismét meghívót kapott hazája válogatottjába, de sajnos sokszor nem lehetett számítani a válogatottjainkra, mert ősszel vagy betegen, vagy sérülten érkeztek vissza, vagy be kellett tartani az egészségügyi protokollt és ezért nem játszhattak a bajnokságban. Sajnos hosszabb időn keresztül nem tudtunk ugyanabban az összeállításban pályára lépni, ez is hátráltatta a munkát. Természetesen az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy két védőnk, Jáhn Klaudia és Nagy Melinda is súlyosan megsérült és hónapokra kidőlt. A kapott gólok számán is látszik, hogy mennyire hiányoztak a kulcsjátékosaink. Később Maria Palama és Chrysanthi Voila is bokaszalagszakadást szenvedett. Egy szó, mint száz, talán mondhatjuk, hogy elfogytunk a végére. Pozitívum, hogy majdnem minden csapat ellen tudtunk gólt rúgni, sikerült megvalósítanunk az előzetesen tervezett támadófutballt, de a védekezésünkön enyhén szólva is van még mit javítanunk.

- Véget ért a bajnokság, adja magát a kérdés, mekkora jövés-menés várható nyáron a keretben?
- Az biztos, hogy lesznek változások, de egyelőre még képlékeny, hogy hány játékos távozik, és mennyi érkező várható. A keret jelenlegi tagjaival tárgyalásban állunk, a napokban kiderül, hogy kik azok, akikre biztosan nem számíthatunk jövőre. Őszinte leszek, vannak olyan csapatok, amelyekkel - bármennyire is szeretnénk - a béreket tekintve sajnos nem tudunk és nem is akarunk versenyezni.

- Az eddigi 8 csapat helyett nyártól 12 gárda szerepelhet a legmagasabb osztályban. Milyen változásokkal járhat ez véleményed szerint?
- Az NB II. és az NB I. között óriási a különbség, viszont tény, hogy fejlődik a magyar női labdarúgás, így ma már nem lehet leírni előre a másodosztályú csapatokat sem. Minden felkerülő csapat erősíteni szeretne, hiszen mindenki meg akar ragadni az élvonalban, ezért mi sem tétlenkedhetünk. Én magam is kíváncsian várom, hogy lesz-e szakadék a most felkerülők és a már régebben az élvonalban játszó csapatok között, vagy esetleg kiegyenlítődik a mezőny. Az átalakításnak köszönhetően érezhetően megmozdult a női labdarúgás felnőtt és utánpótlás szinten is.

- Hogyan alakul a felkészülési programotok? Jut idő a pihenésre?
- Pénteken volt az utolsó edzésünk, most következik a lányoknak egy teljes hónap pihenő és július 4-én az ilyenkor szokásos fizikai állapotfelméréssel és egészségügyi tesztekkel kezdődik a felkészülés, amely öt hetet vesz igénybe, majd augusztus 15-én kezdődik a bajnokság. Pár napot Sopronban szeretnénk készülni, ahol osztrák csapatokkal fogunk megmérkőzni, de itthon is lesznek felkészülési mérkőzéseink. Számomra most következik az év egyik legsűrűbb időszaka, úgyhogy egyelőre nem tervezem, hogy szabadságra mennék.