Galanisz Nikandrosz szülővárosában, Dunaújvárosban kezdett jégkorongozni, korosztályának egyik legnagyobb tehetségeként tartották számon. Rendszeresen tagja volt az utánpótlás válogatottaknak, majd a dunaújvárosi felnőtt együttesével is szép sikereket ért el, MOL Ligát és magyar bajnokságot is nyert csapata meghatározó tagjaként, valamint a felnőtt válogatottal két világbajnokságon is szerepelt. 2015-ben érkezett Miskolcra a DVTK Jegesmedvékhez és pont/meccs átlag feleletti teljesítményével aktív részese volt a klub történetének legsikeresebb időszakának. Három esztendő alatt két bajnoki címet és egy Magyar Kupa győzelmet jegyezhettünk fel a neve mellé, majd a következő három évad során a szlovák ligában is bizonyított. A legutóbbi idény során 28-al növelte pontjai számát az Erste Ligában és ezzel holtversenyben a liga történetének második legponterősebb játékosává vált. A DVTK Jegesmedvék történelemkönyveibe nem csak bajnoki címeivel írta be magát, egyéni statisztikái is magukért beszélnek, a klub történetében a hetedik legtöbb lejátszott mérkőzéssel rendelkezik, a második legtöbb pontot, a második legtöbb gólt, a második legtöbb gólpasszt szerezte.

- A DVTK Jegesmedvék vezetősége kínálta ezt a nem mindennapi lehetőséget, nagyon hálás vagyok azért, hogy úgy gondolják alkalmas lehetek erre a pozícióra. Már régóta biztos vagyok benne, hogy edző akarok lenni. Ennek megfelelően elvégeztem az edzői iskolát, ami csak az első lépése annak, hogy sikeres tudjak lenni edzőként. Mindenképpen szeretném visszaforgatni azt a rengeteg tudást, amit a jégkorong által szereztem. Legyen szó akár a felnőttekről, akár az utánpótlásról.
Kicsit vegyes érzelmeim vannak, de csakis azért, mert a tavalyi szezonom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Ezen kívül nyugodt szívvel záron le a pályafutásomat. Rengeteg sikernek voltam részese az elmúlt 24 évben, amit senki nem vehet el tőlem. Teljes mértékben elégedett lehetek, ha azt vesszük, hogy fiatal koromban nem voltak olyan lehetőségeink, mint ami a mai ifjúságnak megvan. Ezt figyelembe véve igenis büszke vagyok azokra az eredményekre, amiket elértem.
Mindenképpen ki kell emelnem páromat, Vivit, aki kitartott, támogatott, alkalmazkodott, csakhogy én a jégkorongra tudjak koncentrálni. Nagyon sokat köszönhetek az edzőimnek, akik nélkül nem ugyanaz az ember, játékos lennék, lettem volna. Hadd említsem meg Kercsó Árpi bácsit, akitől rengeteg önbizalmat kaptam. J.P MacCallum-ot, aki megértette velünk milyen fontos a jégen kívüli felkészülés. És nem utolsó sorban Stefan Lundh-ot, aki a profizmus és intelligencia terén alkotott nagyot Magyarországon. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, rokonoknak, bíróknak, akik nélkül szintén nem lett volna sikeres a karrierem. És a csapattársaknak, akiket a második családomnak tartok. - mondta Galanisz Nikandrosz

- Nika az évek során klubunk történetének egyik meghatározó játékosává vált és hálásak lehetünk neki, amiért játékával és személyiségével hozzásegített minket a sikerekhez. Egy példamutató pályafutás végéhez ért, de örülök neki, hogy a klubunktól nem szakad el és továbbra is a családunk tagja marad. Magam és a DVTK Jegesmedvék nevében köszönöm az évek során mutatott hozzáállását és játékát – mondta Egri István a DVTK Jegesmedvék elnöke.

- Elsődleges feladata a felnőtt csapatunk másodedzői posztjának betöltése lesz, de az utánpótlásunkban is szerepet fog kapni. Mi úgy éreztük az utóbbi esztendők tapasztalatai alapján, hogy a külföldi másodedzők nem feltétlenül adtak pluszt a csapatunknak, nem fektettek kellő energiát a munkájukba, ezért is gondolkoztunk motivált, magyar másodedzőben. Nika hozzáállása, valamint végzettsége is alkalmassá teszi őt az edzői pályára, amihez ezúton is sok sikert kívánunk! – nyilatkozta Láda Balázs, a DVTK Jegesmedvék general magagere.


(A csapattársak a csütörtöki, utolsó edzésen búcsúztatták Galanisz Nikandroszt)

Pályafutása

2015 - DVTK Jegesmedvék
2006-2015 Dunaújváros

Sikerei

2017/2018 Magyar Kupa győztes
2016/2017 Erste Liga győztes, Magyar bajnok
2015/2016 Mol Liga győztes, Magyar bajnok
2013/2014 Magyar bajnok
2012/2013 Mol Liga győztes, Magyar bajnok
2011/2012 Mol Liga győztes
2006/2007 U20 Divízió II/A világbajnoki aranyérem
2004/2005 U18 Divízió II/B világbajnoki aranyérem
2x Miklós-kupa díjazott (legtechnikàsabb játékos)
1x Ifj. Ocskay Gábor-díj (legjobb csatár)
(holtversenyben tart egy rekordot - 4 másodperc alatt két szerzett gól)

Galanisz Nikandrosz példamutató munkáját ezúton is köszönjük, pályafutásához gratulálunk és további feladataihoz sok sikert kívánunk!