FTC, ETO, MTK a sorrend

A héten sor került a bajnoki döntő és a bronzéremért zajló párharc második mérkőzésére is. Előbbit az FTC nyerte, a dobogó alsó fokára pedig az MTK állhatott fel, miután a két csapat két-két mérkőzésen jobbnak bizonyult ellenfelénél.

A Simple Női Liga 2021/2022 végeredménye

  1. Ferencvárosi TC
  2. ETO FC
  3. MTK Budapest
  4. Haladás-Viktória FC

Bent maradt az Astra és a Soroksár is

Az átalakuló (8 helyett 12 csapatos) Simple Női Liga tagja lesz a következő esztendőtől az NB II. két csoportjának első és második helyezettje is. Keletről a ST. Mihály FC és az Újpest, nyugatról pedig a Fehérvár és a Szekszárd harcolta ki a jogot, hogy a legjobbak között játszhasson. 

Az osztályozókon nem született meglepetés, azaz az Astra és a Soroksár jövőre is tagja lesz a mezőnynek, a Kelen SC és a DVSC-DEAC pedig nyártól továbbra is az NB II.-ben szerepelhet.

Simple Női Liga 2022/2023

Astra-Activtek HFC-Üllő
Diósgyőri VTK
ETO FC
Ferencvárosi TC
Haladás-Viktória FC
Kész - ST. Mihály FC (Női NB II. Keleti-csoport 1. helyezett)
MOL Fehérvár FC (Női NB II. Nyugati-csoport 1. helyezett)
MTK Budapest
Puskás Akadémia FC
Soroksár SC
Szekszárdi UFC (Női NB II. Nyugati-csoport 2. helyezett)
Újpest FC (Női NB II. Keleti-csoport 2. helyezett)

A lebonyolítás rendje

A bajnokság körmérkőzéses formában, (az eddigi 3x7 mérkőzés helyett) 2x11 bajnoki forduló keretében kerül lebonyolításra, ezt követően a már megszokott rájátszás következik. A bajnokság alapszakaszának 1. és 2. helyezettje az 1. helyért, a 3. és 4. helyezett pedig a 3. helyért folytathatja, a párharcok két győztes mérkőzésig tartanak. Az 5-12. helyezett csapat végső helyezése megegyezik az alapszakaszban elért helyezésükkel. A bajnokság utolsó két (11. és 12.) helyezett csapata kiesik az NB II.-be.