Május végén startolt el az amatőr diákolimpia országos döntője Szolnokon. A legkisebb lányok esetében az amatőr és versenyzői kategória egyben került megrendezésre, így különösen kiemelkedő eredményt ért el Török Kinga, aki második lett. Kinga magabiztos játékkal küzdött a bajnoki címért, ám végül a szépen csillogó ezüstöt szerezte meg. A DVTK versenyzői közül Papp Kingának és Lazsádi Lídiának sikerült még az első tízben végeznie.

A versenyzői diákolimpiára Szegeden került sor június első hétvégéjén. A megmérettetésre tíz diósgyőri fiatal tehetség kvalifikálta magát. A legszebb eredményt Lazsádi Kerka és Kovács Kristóf érte el, akik korcsoportjukban ezüstérmet szereztek. Gáthi Donát, Szabó Ákos, Kiss Enikő, Lazsádi Blanka, Tóth Kinga az első tízben végeztek, míg Turcsányi Vince és Ress Amira épp, hogy lemaradva az első tíz helyről.

Szintén június első hetében rendezték Budapesten a II. Parasakk Magyar Bajnokságot, ahol Zámbó Zoltánnak stabil játékkal sikerült megvédeni a tavalyi bajnoki címét, így már kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát a diósgyőriek szakosztályvezetője. Kovács Apolló szintén nagyon jó formában versenyzett és elhozta az ezüstérmet, így a DVTK olimpikonjai kettős győzelmet szereztek.