Nem indult zökkenőmentesen a DVTK elsőszámú asztalitenisz csapatának a 2021/22-es szezon a második vonalban, az NB I. Keleti csoportjában. Az első négy mérkőzést követően egy győzelemmel és egy döntetlennel álltak a diósgyőriek, akiknek nem titkolt célja volt a dobogón végezni a bajnokságban és kiharcolni a lehetőséget az Extraligába jutásra.

Az ötödik fordulót követően azonban egyre jobb formába lendült a Bari Csaba, Krebs Levente, Kővári Balázs és Németh János (leggyakoribb) összealítású négyes, akik sorozatban hét mérkőzést megnyerve a listavezető Mezőberényt is megközelítették. A 12. fordulóban így a bajnokság két éllovas csapata találkozott, akik közül végül az erősebb - Extraligás szintű - játékosállománnyal rendelkező vendégek vitték el a három pontot a DVTK Arénából. Az ezt követő mérkőzéseken azonban már veretlen maradt a miskolci csapat és 46 pontot gyűjtve (13 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség) megőrizte az ezüstérmet a bajnokságban, de ami még fontosabb indulási jogot szerzett az Extraligás helybetöltőre.

- Ez a második hely volt a realitás - kezdte András Miklós szakosztályvezető. - A Mezőberény erősebb volt, kiemelkedett a játékosállományuk és tudásban egy akár Final Four-os Extraligás csapatot képviseltek. Viszont nekünk minden bizonnyal lehetőségünk lesz Extraliga helybetöltőt játszani a nevezésektől függően.

Az előzetes latolgatások szerint az NB I. Nyugati csoportjából a Pénzügyőr SE, míg a legmagasabb osztályból a kilencedik Győri Elektromos VSK lehet a diósgyőriek ellenfele. A csapatok a tervek szerint augusztusban küzdenek majd meg körmérkőzéses formátumban a két Extraligás helyért, ahonnan a tavalyi tizedik SZERVA ASE automatikusan búcsúzik.

A szakosztály vezetője szerint a Győr már most láthatóan erősített, viszont a DVTK is esélyes a feljutásra, hiszen Miskolcon is várható új játékosok érkezése, míg a klub akár három csapatot is indíthat a 2022/23-as szezonban a nemzeti bajnokságokban.

- A játékosok közül Németh János jó teljesítményt nyújtott az idén, viszont eligazol a konkurens Csákvárhoz. Bari Csaba sérült is volt, nehezen lendült játékba. Megbeszéltük, hogy a második csapatban, remélhetőleg az NB II-es együttesben kaphat majd nagy szerepet, csakúgy, mint Fischer Csaba, aki kölcsönből tér vissza az NB I-es MEAFC-tól. Sokat segített Boros Zoltán, Pados Zoli és a nagy öregek Gulyás Laci és Fekete József a csapatnak, nagyon köszönöm Nekik! Krebs Levente marad az első csapat tagja, Kővári Balázshoz hasonlóan, aki hozta, amit elvártunk tőle. Nem szeretnénk, egyetlen miskolci játékost sem elengedni, a célunk az, hogy a DVTK-t erősítsék. Jövőre három bajnokságban is szeretnénk elindulni, az elsőszámú együttes mellett NB II. és III-mal tervezünk, míg előbbibe két erős játékos érkezése még várható, akikkel remélhetőleg sikerül az Extraliga. Elsődleges a DVTK számára az utánpótlás, nagyon jó edzőink vannak Tóth Zsolt és Doros Szilárd személyében, akik nyáron is várjáķ a gyerekeket a teremben.  Végül szeretném megköszönni az egész éves támogatását a vezetőségnek, és hogy partnerek voltak a szezon során, illetve kiemelni, hogy a ping-pong terem a többi szakosztály előtt is nyitva áll, várjuk őket szeretettel.

A bajnokságok összetétele a nevezések és helyosztók függvényében augusztusra alakulhat ki, viszont addig is várnak kihívások a DVTK asztaliteniszezőire. Fischer Csaba az V. asztalitenisz világfesztiválon áll majd asztalhoz egyéniben és párosban is június 21-26. között a Győri Olimpiai Sportparkban, míg Krebs Levente július elején az ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon képviselheti a DVTK-t Belgrádban a magyar válogatott színeiben, ahol a cél a tisztes helytállás lehet.

Az NB I. Keleti csoportjának tabellája és fordulós bontású eredményei.