A csütörtöktől vasárnapig tartó hazai rendezésű CSI2*-os viadalon nyolc nemzet lovasai, köztük négy diósgyőri díjugrató, szállt harcba az érmekért a különböző kategóriákban és a két fő versenyszámban, a Babochay Farkas Sándor emlékversenyen és a Nemzetközi Lovasszövetség Kelet-Közép európai liga világkupa minősítőjén.

A nyitónapi 43 indulót számláló, középkör 130 cm-es, kétfázisos versenyszámában Szuhai Rodrigo szerezte meg az első diósgyőri dobogós helyezést Cornet nyergében, akivel harmadik lett. Szintén csütörtökön rendezték a140 cm-es alappályára kiírt nagykör hiba-idős versenyszámát, ahol Vándor Zsófia Quintus nevű lovával a negyedik helyen zárt.

Pénteken Szuhai Rodrigo megszerezte a versenyhétvége második piros-fehér érmét is. A DVTK 13 éves díjugratója ezúttal a kiskör 120 cm-es számában lett második Messenger Rouge Sz nyergében lovagolva.

Szombaton a diósgyőriek fiatal tehetsége aztán még magasabb fokozatra kapcsolt és megduplázta eddigi medáliáinak számát, nem is akármilyen számokban. Szuhai Rodrigo előbb a kiskörben szerzett újabb bronzot, majd az egykori méneskari századosról, a modern lovassport elindítójáról Babochay Farkas Sándor elnevezett emlékversenyben jutott be a győztesek körébe. A tizenkét csoportgyőztes és az egy „lucky looser” alkotta összevetésbe Rodrigo JayJay nyergében a leggyorsabban teljesítette a pályát, így a tavalyi második helyezése után idén ő vehette át a győztesnek járó serleget.

A zárónapon a DVTK gyermek Európa-bajnoka, Ifj. Szuhai Gyula a középkör vadászugratásos számában szerezte meg a második miskolci aranyérmet Perthy Jacksonnal. Ami után következhetett a nemzetközi díjugrató verseny csúcspontja, a világkupa minősítő nagydíj. A 150 cm-es pályán, két 160 cm-es ugrással kiegészülve 22 lovas indult, akik közül Vándor Zsófia az előkelő harmadik helyen zárt és bronzérmet nyert Quintus nyergében, míg Szuhai Gyula két lovával is az első nyolc között zárt.

Bábolnai CSI2* díjugrató világkupa

Csütörtök

CSI2*-W MIDDLE TOUR 130 cm

Szuhai Rodrigo 3. hely

CSI2*-W BIG TOUR 140 cm

Vándor Zsófia 4. hely

Péntek

CSI2*-W SMALL TOUR 120cm

Szuhai Rodrigo 2. hely

CSI2*-W BIG TOUR 145 cm

Vándor Zsófia 10. hely

Szombat

CSI2*-W SMALL TOUR 125 cm

Szuhai Rodrigo 3. hely

CSI2*-W BABOCHAY FARKAS SÁNDOR MEM MT 130 cm

Szuhai Rodrigo 1. hely

Vasárnap

CSI2*-W MIDDLE TOUR 130 cm

Ifj. Szuhai Gyula 1. hely

CSI2*-W PETTKÓ-SZANDTNER TIBOR MEM GP 150 cm

Vándor Zsófia 3. hely

Szuhai Gyula 6. és 7. hely

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu