“‘Elengedhetetlen a kiváló erőállapot”

- Múlt héten három napon keresztül egészségügyi teszteken és fizikai állapotfelmérésen vettek részt a labdarúgók, a hét elején ezek kiértékelésére helyezzük a hangsúlyt - kezdte Dragan Vukmir. - Látni szeretném, ki milyen szinten van, hiszen a teljes csapat mellett mindenki számára egyénileg is meg kell terveznünk a felkészülést. Természetesen minden nap kimegyünk a pályára, ahol a labda is előkerül, de ez még csak ráhangolás, szerdától jön az igazán kemény munka. A modern labdarúgáshoz elengedhetetlen a játékosok kiváló erőállapota, csak így tudják megvalósítani azt, amit kérünk tőlük.

Az már most látszik, hogy ezen a nyáron is kicserélődik majd a keret jelentős része. Hétfőig tíz távozót és három érkezőt jelentett be a klub, és még nem ejtettünk szót a kölcsönből esetleg visszatérőkről, és az utánpótlásból felkerülőkről.

- Minden csapatrészbe szeretnénk még igazolni, a védelembe, a középpályára és előre is. Dr. Bajúsz Endre is nagyon sokat dolgozik azon, hogy mielőbb kialakuljon a keret, folyamatosan tárgyalásban áll a klub a kiszemelt labdarúgókkal. Én annak örülnék a legjobban, ha már a héten meglennénk, de természetesen ez ilyenkor nem lehet valós elvárás - tette hozzá a szakember.

 

A felkészülés során nem csak edzéseken kell majd jól teljesíteniük a labdarúgóknak, hanem felkészülési mérkőzések is színesítik majd a programot.

- Most az edzéseken van a fő hangsúly, de én kértem, hogy lehetőség szerint minél több erős csapattal találkozzunk, hiszen így tudjuk majd felmérni, hogy hol tartunk, ugyanakkor ezeken a mérkőzéseken nem az eredmény lesz a legfontosabb, a lényeg, hogy minél jobban felkészüljünk a bajnokságra - folytatta Dragan Vukmir.

Arra a bajnokságra, ami ezúttal sem ígérkezik könnyűnek egyik csapat számára sem. A felkészülés első napján talán korai még erről beszélni, de a DVTK vezetőedzőjének mentalitását jól jellemzi, hogy számára csak egyetlen cél létezik.

- Ez a pontvadászat nehezebb lesz, mint a tavalyi, ez már most tisztán látszik, de engem most nem érdekel a többi csapat, csak magunkkal foglalkozunk. Tudjuk, hogy mi a célunk, meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Ez kell, hogy legyen a cél, máshogy el sem szabad kezdeni a felkészülést. Győztes csapatot, győztes Diósgyőrt akarok látni a pályán minden mérkőzésen! - zárta a DVTK vezetőedzője.


27 játékos az első edzésen*

Dragan Vukmir munkájába már az első gyakorláson is besegített a két új stábtag, Szász Ferenc másodedző és Póti Krisztián videoelemző, a kapusokkal pedig továbbra is Tuska János foglalkozik.

Összesen 3 kapus és 24 mezőnyjátékos öltözött át, köztük több fiatal a DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendékei közül. Először lépett diósgyőri edzőpályára az eddigi három nyári igazolás, Lukács Dániel, Csirmaz István és Viczián Ádám. Jurek Gábor bő egy hete még a korosztályos válogatottban szerepelt (gólt is lőtt), így ő szabadságot kapott, később csatlakozik a társakhoz. 

Rajta kívül az előző évi keretből az anyaklubjukhoz visszatérő kölcsönjátékosok, és a már korábban távozók hiányoztak, illetve Hornyák Marcell, Makrai Gábor és Zsolnai Richárd engedélyt kapott arra, hogy máshol kezdje el a felkészülést. 

És feltűnt egy régi ismerős is, Tamás Márk elbúcsúzott lengyel klubjától, és engedélyt kért és kapott arra, hogy Diósgyőrben készüljön, amíg új csapatot nem talál. Fontos leszögezni, mint vendég edz itt, jelenleg nincs szó a visszatéréséről.

A munka bemelegítéssel és néhány egyszerűbb gyakorlattal kezdődött, majd a kettéosztott keret 3x10 perces mérkőzést játszott. Az új idény első találatát Szűcs Kornél szerezte, majd Lukács Dániel is megszerezte első diósgyőri gólját. Végül a másik csapatból Bertus Lajos szépített. A foglalkozást futás zárta.

A program felváltva napi egy és két edzéssel folytatódik, vasárnap pihenőnap, hogy a jövő héten újult erővel vessék bele magukat a felkészülésbe a játékosok. Július 2-ától pedig a felkészülési mérkőzések következnek.

Az edzésen részt vevő játékosok

Kapusok
Póser Dániel
Bánhegyi Bogdán
Danilović, Branislav

Mezőnyjátékosok
Benkő Péter (DVTK LSA)
Bárdos Bence
Bertus Lajos
Csatári Gergő (DVTK LSA)
Csirmaz István (új igazolás)
Hegedűs János
Illés Bálint (DVTK LSA)
Eperjesi Gábor
Eppel Márton
Kispál Tamás (DVTK LSA)
Korbély Kristóf (DVTK tartalék)
Könyves Norbert
Lukács Dániel (új igazolás)
Németh Márió
Mrva Patrik (DVTK LSA)
Oláh Balázs (DVTK LSA)
Oláh Bálint
Orosz Marcell (kölcsönből vissza)
Szatmári Csaba
Szeles Tamás
Szűcs Kornél
Vajda Botond (DVTK LSA)
Viczián Ádám (új igazolás)
Zsemlye Balázs (kölcsönből vissza)

Mint vendég
Tamás Márk (edzéslehetőséget kért és kapott, nincs szó a leigazolásáról)

A tavalyi keretből távol lévők

Jurek Gábor (később csatlakozik, a korosztályos válogatott mérkőzések után szabadságát tölti)

Borsos Vilmos (visszatért anyaklubjába)
Bokros Szilárd (visszatért anyaklubjába)
Hornyák Marcell (máshol kezdi el a felkészülést) 
Horváth Zoltán (DVTK tartalékkal készül)
Karan, Dejan (visszavonult)
Keller, Rotem (visszatért anyaklubjába)
Kocsis Dominik (visszatért anyaklubjába)
Lucas (visszatért anyaklubjába)
Makrai Gábor (kölcsönből vissza, máshol kezdi el a felkészülést)
Molnár Gábor (DVTK tartalékkal készül)
Polgár Kristóf (lejárt a szerződése)
Zsolnai Richárd (máshol kezdi el a felkészülést)

Felkészülési program

2022. június 1., szerda
Egyéni edzések kezdete

2022. június 15-18., szerda-péntek
Egészségügyi és kondicionális tesztek és felmérések

2022. június 20., hétfő (DVTK Edzőközpont)
A csapatedzések kezdete

2022. július 2., szombat (Kazincbarcika)
KBSC - DVTK

2022. július 6., szerda (DVTK Edzőközpont)
DVTK - MFK Dukla Banská Bystrica

2022. július 9., szombat (a helyszín szervezés alatt)
Mezőkövesd - DVTK

2022. július 14., csütörtök (Kisvárda)
Kisvárda - DVTK

2022. július 20., szerda (a helyszín szervezés alatt)
DVSC - DVTK

2022. július 23., szombat (Budapest)
Vasas - DVTK 

Merkantil Bank Liga 2022/2023

2022. július 31., vasárnap
Merkantil Bank Liga 1. forduló (pontos időpont és ellenfél később