A diósgyőriek fiatal asztaliteniszezője az U17 és U19-es korosztály egyéni versenyeiben kezdte meg a 20 év után újra életre hívott tornát. A fiatalabbaknál ötfős csoportban japán, magyar, ukrán és német ellenfél ellen játszott a csoportmeccseken Fischer, aki egy győzelemmel ugyan nem jutott főtáblára, ám az U19-esknél már változott a helyzet.

Az idősebbeknél négy darab négyfős és öt darab ötfős csoportban indult meg a küzdelem, ahol Fischer Csabát az ötös fémjelzésű, már ötfős csoportba sorsolták, két magyar, egy svéd és egy kirgiz játékossal. A miskolci asztaliteniszező a svéd Isak Edwardsson ellen kezdett, aki ellen 3:0 arányban vereséget szenvedett, ám a második mérkőzésén már javított és összesen 15 pontot engedve a kirgiz Mambetov Bekturnak megszerezte első győzelmét három szettben. Az egyesek csoportküzdelme ebben a korcsoportban ezt követően két nap múlva folytatódott, ahol Fischer Csaba mindkét honfitársát le tudta győzni. Előbb Hajdú Ákos ellen fordított és nyert döntő játszmában, majd a záró körben szintén hátrányból visszajőve Jánosi Bencét is felülmúlta 3:1 arányban. Így három győzelemmel és egy vereséggel csoportmásodikként jutott tovább a DVTK tehetsége a legjobb 32 közé, ahol a japán Sakai Yuhi várt rá. Az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésén végül túl nagy falatnak bizonyult az egyik legerősebb ázsiai asztaliteniszező, aki 11-3, 11-5, 11-8 arányban múlta felül a diósgyőri játékost.

A nemrég véget érő csapatbajnoki szezonban a Miskolci Egyetem kölcsönjátékosaként játszó Fischer párosban is indult Köllő Ábel oldalán. A 20 indulós páros verseny csoportküzdelmeiben a Fischer-Köllő duó 3:1-es győzelemmel kezdett a Hryhoriak-Ovchynikov ukrán kettős ellen, majd közel kerülve a 0:2-ről való fordításhoz a Laczkó-Fehér kettőstől vereséget szenvedett. A csoport harmadik, egyben utolsó meccsén, ami az előző körben nem jött össze a magyarok ellen, ezúttal sikerült a Dreher-Haase német duó ellenében. Fischerék 0:2-es hátrányt követően három szoros szettben ezúttal fordítani tudtak és így két győzelemmel feljutottak a 12 fős főtáblára. A nyolcba jutásért a szintén német Schafer-Dreykom páros következhetett, akiknek sikerült a reváns és 11-8, 11-4, 12-10 arányban ők jutottak tovább.

Fischer Csaba így az U19-esek egyese után párosban is a főtábláig jutott, míg a torna három versenyét összegezve hat győzelemmel zárt az erős nemzetközi mezőnyben.

- Nagyon jól éreztem magam - kezdte a fiatal diósgyőri játékos. - Egy szuper, pörgős nemzetközi versenynek lehettem részese, ahol fantasztikus programok voltak, és igen hasznos tapasztalatokat szereztem nagyon magas szintet képviselő európai és ázsiai játékosok ellen. Úgy érzem nem ment annyira rosszul a játék, voltak és vannak még hibák, de összességében kihoztam a világfesztiválból a maximumot.

- Erős mezőnyű nemzetközi versenyen tudtuk megmérettetni magunkat. Csabi a főtáblára is felkerült az erősebb U19-eseknél egyesben és párosban is, míg U17-eseknél körbeverés volt. Az U19-ben sajnos az egyik nagy játékerőt képviselő japántól kapott ki. Arra nagyon jó volt ez a verseny, hogy sok meccset játszott és éles helyzetekben láthattuk a hiányosságokat. Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, de hamarosan kezdődik a felkészülés a jövő évi szezonra, és mint eddig is mondtuk nincs más megoldás, edzeni, edzeni és edzeni. A világfesztiválra visszatérve kiemelkedtek a japánok és az ukránok is nagyon jók voltak. Az erdélyi magyarok pedig a kisebb korosztályokban brillíroztak. A vezetőséggel is fel szeretném venni a kapcsolatot egy hosszú távú megállapodás reményében velük kapcsolatban - zárta értékelését András Miklós szakosztályvezető.