A Zsivoczky Gyula vezette szakmai stábnak bő egy hónapja maradt arra, hogy a nyitányra ütőképes csapatot állítson össze. Az idő kevés, ezért a felkészülési munka során minden edzés és felkészülési mérkőzés valamennyi percét igyekeznek kihasználni. 

- Számos tényező befolyásolja a keretünket, de a fiatalokkal elkezdtük a munkát - jelentette ki Zsivoczky Gyula. - Többen az első csapat edzéseit látogatják, néhányan máshol képzelik el a jövőjüket, de egy mag azért már rendelkezésünkre áll, akikkel már dolgoztunk. Kozma Dániel erőnléti edzőnk nagyon pontos és részletes felkészülési tervet állított össze, amelyet a játékosok el is végeztek, de hiányosságok azért mindig vannak. A tavalyihoz hasonlóan valóban öt hetünk van a nyitányig, ezért ezt az időt a lehető legjobban kell felhasználunk. 

Zsivoczky Gyula azt is kiemelte, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, ismételten vadonatúj csapatot kell összerakni az NB III.-as nyitányre. Ez az együttes nagyrészt a tavalyi U19-es keretre épül, de az U17-es korosztályban bizonyított játékosok közül is lesz, aki helyet kap a felnőtt futballra készülő csapatban. 

- A gyerekeknek tapasztalat kell, hogy megszokják a felnőtt futball tempóját, ritmusát, hangulatát. Azt nagyon nehéz megmondani, hogy ez mennyi idő, a szakmai stábbal azon dolgozunk, hogy ez minél kevesebb legyen - tette hozzá a vezetőedző. - A mi esetünkben ugyanis már egyáltalán nem lényegtelen az eredmény, hiszen az NB III.-ban győzelmekért, bajnoki pontokért lépünk pályára. Ez egyfajta kettősség a tartalék esetében, hiszen az akadémia alapelve, hogy az egyén fejlődését tartjuk szem előtt. Így teszünk mi is, közben viszont igyekszünk a lehető legjobban felkészíteni a keret tagjait a felnőtt foci kihívásaira. Az átigazolási időszak még most indult be, ezért napról-napra sok minden változhat, de igyekszünk a diósgyőri fiatalokból egy ütőképes gárdát a csatasorba állítani. 

A DVTK tartalék a hét végén már pályára lépett volna, de az FC Putnok néhány nappal a felkészülési mérkőzés előtt visszamondta a találkozót. Ezen a hétvégén így nem lesz mérkőzése a piros-fehéreknek, a jövő héttől kezdve a bajnoki rajtig azonban négy összecsapás vár Zsivoczky Gyula fiaira. 

A DVTK tartalék felkészülési programja

2022. július 9., szombat
11:00
DVTK tartalék - Debreceni VSC II

2022. július 13., szerda
17:30
Termálfürdő FC Tiszaújváros - DVTK tartalék

2022. július 16., szombat
11:00
DVTK tartalék - Eger SE

2022. július 24., vasárnap
16:30
Kisvárda Master Good II - DVTK tartalék 

2022. július 31., vasárnap
az NB III.-as bajnokság rajtja

A DVTK tartalék csapatával a következő játékosok kezdték el a felkészülést

Sándor Kristóf
Ivánka Patrik
Bencsík Dávid
Dankó Nándor
Kanálos Péter
Fülöp Levente
Hetyei Szilveszter
Fercsák Róbert
Vincze Dániel
Peisser Soma
Szloboda Ádám
Regdánszki Máté
Kundrák Gábor
Juhász Ádám. 

A Diósgyőri VTK első csapatval készülnek a következő akadémiai korosztályú játékosok

Oláh Balázs
Mrva Patrik
Benkő Péter
Vajda Botond
Illés Bálint
Kispál Tamás
Csatári Gergő
Jurek Gábor

A DVTK tartalék tavalyi keretéből máshol folytatják a pályafutásukat

Tóth Borisz (Termálfürdő FC Tiszaújváros)
Orosz Donát (Eger SE - kölcsönbe)
Jónyer Kristóf (Eger SE)
Nagy Ákos (?)
Csáki Dávid (Gesztely).