Lalik Petra két U18-as bajnoki éremmel és egyéni csúccsal hangolt az elmúlt hetekben az izraeli korosztályos kontinensviadalra, ami előtt kisebb betegség vetette vissza a felkészülését. Szerencsére ez már a múlté és szombati megérkezését követően bizakodóan várja ő, és edzője is a keddi előfutamokat.

- Jó formában érzem magam - kezdte Lalik Petra. Az Európa-bajnokságon próbálok majd mindent kihozni magamból. Szeretnék a legjobb 24 közé bekerülni, és ott minél jobb eredmény elérni, cél az egyéni csúcs. A hangulat és a társaság nagyon jó, jól érzem magam. Azonban Izraelhez még hozzá kell szoknom, mert teljesen más, mint Magyarország.

- Petra alapvetően jó formában van, amit a Honvéd kupán futott 61.68-as egyéni csúcsa is mutat - vette át a szót Majkut Gergely. Sajnos a verseny utána beteg lett és emiatt ki kellett hagynia a felnőtt magyar bajnokságot, a pár nappal ezelőtti válogatott viadalon pedig még érződött a futásán a betegség miatti gyengeség, de azóta ezen már túl van, jó erőben érzi magát. Szeretnénk, ha az egyéni csúcsát tovább tudná javítani az Eb-n, ami szerencsés esetben továbbjutást is érhet. Az egyéni száma mellett sprintváltóban (100-, 200-, 300- és 400 méter a szerk.) is számítanak rá, de annak a végleges összetétele közvetlen a verseny előtt dől el.

A női 400 méteres gátfutás előfutamait kedden reggel a délelőtti programban magyar idő szerint 7:35-kor rendezik. Továbbjutás esetén Lalik Petra másnap is délelőtt futna az elődöntőkben, míg a finálét a zárónapi esti programban lövik el.

U18-as Atlétikai Európa-bajnokság - Jeruzsálem

Női 400 méteres gátfutás - Lalik Petra

Előfutamok: kedd 7:35 (8:35 IDT)

Elődöntők: szerda 9:10 (10:10 IDT)

Döntő: csütörtök 17:15 (18:15 IDT)