Kedden rendezték a 400 méter gát előfutamait, ahol Lalik Petra a negyedik futamban az ötödik helyen ért célba 62.17-es időeredménnyel, amivel éppen, három ezreddel bejutott az elődöntőkbe.

Másnap az elődöntőkön a második futamban állt rajthoz a DVTK fiatal tehetsége, és élete második legjobb futásával, 62.04-el ismét az ötödik helyen szelte át a célvonalat, amivel a 12. helyet szerezte meg az összesített versenyben. Így élete első korosztályos világversenyén bátran, az egyéni csúcsához kétszer is közel futva a mezőny első felében zárt.

Lalik Petra: Év elején a legnagyobb álmom volt, hogy kijussak az Európa-bajnokságra és amikor megfutottam a szintet hihetelenül boldog voltam. Azt viszont álmodni sem mertem volna, hogy a 12. helyen végzek. Nagyon örültem, mikor megtudtam hogy bekerültem a középdöntőbe  és futhatok mégegyszer, mert titkon ebben reménykedtem. A második futásomat sokkal jobbnak éreztem és az időmből is le tudtam faragni. Összegezve ezen a versenyen rengeteg tapasztalatot és élményt szereztem amit remélhetőleg a következő versenyen, az EYOF-on hasznosítani tudok.

U18-as Atlétikai Európa-bajnokság - Jeruzsálem

Női 400 méter gát

Lalik Petra 12. hely (előfutam:62.17, elődöntő:62.04)