A rendezvényen összesen 47 fő vett részt több európai országból. A 35 fő olimpikon sportoló, nemzetközi és nemzeti sportolói bizottsági tagok, mellett sportszervezeti vezetők is jelen voltak az eseményen.

A kétnapos fórum központi témái a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2025-ig tervezett stratégiája (Agenda 2020+5), az olimpiai szolidaritás jegyében tervezett akciók és támogatási programok, valamint a nemzetközi „Athlete 365” hálózat szerepe és működése a sportolók körében voltak. Ez utóbbi egy újszerű platform, ami összetartja a regisztrált olimpikonokat és közös, illetve egyéni kérdésekre, vagy javaslatokra is tud hatékonyan reagálni, valamint az eredményességet segítő ismereteket terjeszt. Ezt követték a sportolói panel tanácskozásai, ahol a sportolói bizottságok szerepe és új lehetőségei kerültek megvitatásra.

Végül szakmai szemináriumok szerepeltek a programban (EU sport model, klíma és a környezet, Gender egyenlőség és biztonságos sport, az EU támogatások, valamint a Mentális egészség témakörökben). Kékesi Márton és Csernoviczki Éva az EU támogatások szemináriumon vett részt, ahol az elhangzottakra a DVTK első téli olimpikonja készítette el az összefoglaló prezentációt, amit a nagy csoport előtt tartott meg.

- Külön öröm volt, hogy sok külföldi ismerős, barát is jelen volt a saját sportágainkból az eseményen. Emellett fontos volt a meglévő kapcsolatainkat bővíteni más európai olimpikonok irányában, akiket még nem ismertünk - értékelte a fórum egyéb aspektusait Kékesi Márton.

Az esemény legvégén került sor az „Evening of Sport” gálára, ahol Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is bejelentkezett virtuálisan.