Július 12-én indult a Magyar Muaythai Szakszövetség küldöttsége az Amerikai Egyesült Államokba a közelgő Világjátékokra, köztük Spéth Norberttel a sportág első hazai kvótásával és Jászka Krisztiánnal a DVTK szakosztályvezetőjével, mint szövetségi kapitány helyettessel.

A megérkezésüket követően az első muaythai versenynaphoz közeledve pedig a súlycsoportok sorsolása is elkészült. A 67 kilogrammosok küzdelmében a diósgyőriek harcosa az alsó ágra került, ahol az amerikai Travis Petralba ellen kezd majd magyar idő szerint szombaton 0:45-kor. Továbbjutás esetén pedig nagy riválisa, a thai Anueng Khatthamarasri vagy görög versenyző következhet.

Spéth Norbert kiutazása előtt úgy fogalmazott, hogy az aranyéremért utazik pályafutása legnagyobb versenyére, és kiemelte, hogy amikor az élet eddig megadta a lehetőséget a revánsra egy korábbi vesztes meccs után, azt száz százalékban sikerült kihasználnia. A DVTK háromszoros vb ezüstérmes harcosát 2021-ben csak a thai Khatthamarasri tudta legyőzni a világbajnoki döntőben.

XI. Világjátékok - Birmingham

Spéth Norbert (67 kg) - muaythai

Negyeddöntő: Travis Petralba (szombat 0:45)

Elődöntő: (szombat 22:15)

Döntők: (vasárnap 18:00)

Ágrajz időpontokkal