A DVTK Stadionban pénteken a kilencvenes évek második felére és a feljutásra emlékezve Bém Gábor, Dancs Attila, Farkas Attila, Farkas János, Földvári Tibor, Kiser László, Rácz Róbert, Ruskó Zsolt, Tábori István, Ternován Ferenc, Varga Sándor és a csapat szertárosa Panyiné Fehér Katalin (1995 óta dolgozik Diósgyőrben - a szerk.) elevenítette fel a régi sikereket.

 

A mai napig a DVTK-t erősítő Horváth Ferenc (aki akkor technikai vezetőként erősítette a klubot - a szerk.) körbevezette a „fiatalokat” a stadionban, majd következhetett a közös vacsora és a sztorizgatás kifulladásig.

- Nagyon jó újra a régi csapattársakkal együtt lenni és nosztalgiázni. Sajnos van olyan, akivel legutóbb 25 éve találkoztunk, ezért ideje volt már feleleveníteni a régi emlékeket - nyilatkozta Rácz Róbert, a DVTK korábbi kapusa, a találkozó ötletgazdája és szervezője. - Bízom benne, hogy most már legalább másfél-két évente össze tudunk majd hozni egy ilyen eseményt. Sajnos nem tudtunk olyan időpontot találni, ami mindenkinek megfelelő lett volna, ezért vannak hiányzóink, de annak is örülök, hogy ennyien itt vagyunk. Mi mindannyian igazi diósgyőrinek valljuk magunkat, jó érzés itt lenni.   

 

A találkozón a Napos oldal magazin kamerái is forogtak, az elkészült anyag hamarosan látható lesz az M4 Sport televízió műsorán.

Az osztályozó

Az 1996/1997-es idény végén a III. Kerület az élvonal 15., a DFC a másodosztály 2. helyezettjeként szerzett jogot az NB I.-ért játszott osztályozóra. Az első mérkőzése Óbudán a hazaiak 1-0-ra győztek, a visszavágón azonban - a később Horváth Ferenc segítőjeként Diósgyőrben is dolgozó - Szamosi Tamás öngóljával és Farkas Attila góljával a "diósgyőri indiánok" nyertek, és folytathatták az NB I.-ben.

Tornyi Barnabás csapata az odavágón a Rácz R. - Földvári T., Džinović, Nagy S. (Tóth D., 58.), Farkas J. - Varga S., Kiser, Buliga, Chiratcu - Berecz (Vitelki a 79.), Kotula, a visszavágón 14 ezer néző előtt a Rácz - Džinović - Földvári T., Farkas A., Tóth D. - Chiratcu, Kiser, Dancs (Vitelki, 68.), Buliga - Lehoczky, Kotula (Berecz, 78.) összetételben vívta ki a feljutást.