A DVTK fiatal tehetsége ott folytatta Horvátországban, ahol az elmúlt hónapokban abbahagyta. A serdülő válogatón és a romániai nemzetközi versenyen aratott győzelme után Zágrábban is magabiztosan kezdett Balázs Éda, aki az első fordulóban a lengyel Siedy ellen jutott tovább 4:2 arányban a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben a román Elena Raluca Pop következett a piros-fehérek válogatottjának, aki ellen magabiztosan birkózva, 12:1-es győzelemmel jutott az esti programban esedékes elődöntőbe.

Juhász Sándor tanítványa a fináléba kerülésért Yagmur Sen ellen lépett szőnyegre, ahol török ellenfele az első menetben 3:0-ra is el tudott lépni. A diósgyőriek versenyzője azonban a második két percben óriásit küzdve előbb szépíteni tudott, majd fordított, így végül 5:3-as sikerével ő jutott be a vasárnap esti döntőbe.

Az Európa-bajnoki címért ismét egy lengyel versenyzővel kellett megküzdeni birkózónknak, aki hatalmas küzdelemben le tudta győzni Nikola Piechockát, így aranyérmet szerezett élete első világversenyén Zágrábban. 

U15-ös Birkózó Európa-bajnokság - Zágráb

Női 58 kilogramm

Balázs Éda 1. hely