Mindenekelőtt kíváncsiak voltunk arra, milyen mérkőzésre számít a DVTK vezetőedzője és hogyan lehet felkészíteni a csapatot a 40-42 fokos hőségre?  

- Nehéz megjósolni, hogy mennyire fogja a meleg befolyásolni a mérkőzést, de nem szabad elfelejteni, hogy nem csak nekünk, hanem az ellenfélnek is ugyanolyan meleg lesz - emelte ki Dragan Vukmir. - Az időjárás miatt nem változtattunk az előzetes terveken, ugyanúgy készültünk, ezúttal is a saját játékunkat szeretnénk gyakorolni, bízom benne, hogy sikerül megvalósítani, amit elterveztünk. Egy jó csapat ellen fogunk játszani, a Kisvárda vagy a Mezőkövesd elleni találkozókhoz hasonlóan ez is egy jó erőfelmérő lesz számunkra. Ahogy korábban is említettem, a Vasas elleni meccs már nem arról fog szólni, hogy mindenki lehetőséget kapjon, ezúttal nem lesz sok csere. A fejemben már nagyjából összeállt a jövő heti kezdőcsapat, de van még két-három poszt, amin gondolkodom, remélem, hogy választ kapok a kérdéseimre. 

A szakember tavasszal többször elmondta, hogy a csapat nem volt olyan erőállapotban, mint ami elvárható lett volna. A felkészülés utolsó hete előtt mi a helyzet ilyen téren jelenleg? A DVTK több játékosa is nyilatkozta, hogy nem volt könnyű az elmúlt néhány hét.

- A felkészülési mérkőzés a legjobb felmérés, véleményem szerint szerdán is látszódott, hogy jó állapotban van a csapat - tette hozzá a DVTK vezetőedzője. - A nehezén túl vagyunk, most már frissíteni kell. Még van egy hetünk a rajtig, van időnk csiszolni a játékunkat és még ki tudjuk javítani az esetleges hibákat is. 

Sok edző szeret titkolózni, de látva az eddigi felkészülési meccseket, kíváncsiak voltunk arra is, milyen csapatot szeretne a bajnoki rajtra látni Dragan Vukmir. Miben lesz más az őszi DVTK, mint a tavaszi volt?

- Nincs ebben semmi titok, amikor megérkeztem, akkor is elmondtam, hogy olyan Diósgyőrt akarok látni, ami minden mérkőzésen dominálni tud - tette hozzá a szakember. - Ahhoz, hogy meccseket tudjunk nyerni, hajtós, sokat futó csapat és domináns támadófutball kell.

Kire nem számíthatunk szombaton?

- Azok közül, akik szerdán nem voltak bevethetők, egyedül Jurek Gábor tért vissza a csapathoz, a többiek elővigyázatosságból ezúttal sem lesznek keretben - zárta Dragan Vukmir.

A mérkőzés zárt kapus, a két klub megállapodásának értelmében ezúttal kizárólag szöveges közvetítés lesz olvasható a klubok hivatalos csatornáin.

Felkészülési program

2022. június 1., szerda
Egyéni edzések kezdete

2022. június 15-18., szerda-péntek
Egészségügyi és kondicionális tesztek és felmérések

2022. június 20., hétfő (DVTK Edzőközpont)
A csapatedzések kezdete

2022. július 2., szombat (Kazincbarcika, Kolorcity Aréna - zárt kapuk mögött)
10:30 KBSC - DVTK 1-1 (1-0)

2022. július 6., szerda (DVTK Edzőközpont - zárt kapuk mögött)
17:00 DVTK - MFK Dukla Banská Bystrica - ELMARADT

2022. július 9., szombat (Zsóry Edzőcentrum - zárt kapuk mögött)
10:00 Mezőkövesd - DVTK 2-3 (1-1)

2022. július 14., csütörtök (Kisvárda, Várkerti Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 Kisvárda - DVTK 2-3 (0-2)

2022. július 20., szerda (Miskolc, DVTK Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 DVTK - DVSC - ELMARADT

2022. július 20., szerda (Miskolc, DVTK Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 DVTK - Eger SE 6-0 (2-0)

2022. július 23., szombat (Budapest, zárt kapuk mögött)
19:00 Vasas - DVTK

Merkantil Bank Liga 2022/2023

1. forduló

2022. július 31., vasárnap
19:00 BFC Siófok - DVTK