Először is gratulálok neked! Milyen érzés, hogy bekerültél a korosztályos válogatott keretbe és ott lehetsz a görögországi Európa-bajnokságon?

-Természetesen nagyon örülök neki, már csak azért is, mert nagyon szeretek a korosztályos válogatottban játszani, nagyon jó társaság ez. Ráadásul nemzetközi szinten is kipróbálhatom magam, ami a személyes fejlődésem szempontjából mindig egy komoly előrelépés szokott lenni.

Hogy telt a felkészülés, hogy sikerültek a felkészülési mérkőzések?

-Zsúfolt napjaink voltak, de szerintem egy eredményes felkészülésen vagyunk túl. A felkészülési mérkőzések is jól sikerültek, úgy érzem, hogy nagyon sokat léptem előre tavalyhoz képest védekezésben. Azon leszek, hogy az EB mérkőzésekre is sikerüljön ezt a fajta intenzitást átvinnem.

Svédország ellen kezditek a tornát, milyen mérkőzésre számítasz? Mi a véleményed a csoportról?

-Szerintem korrekt csoportba kerültünk, nagyjából hasonló képességű mind a négy csapat. Remélem, hogy a svédek ellen lesz egy jó rajtunk, ez leginkább azon fog múlni, mennyire tudunk majd egymásért küzdeni a pályán. Reális célnak érzem, hogy bejussunk a legjobb hat közé.

Milyen eredménnyel lennél elégedett a tornán?

-Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból és az egész Európa-bajnokságból is. Ilyenkor mindenki egy éremnek örülne legjobban, én sem vagyok ezzel másképp, úgyhogy a motivációm mindenképp megvan.