Múlt hónap végén Egerben került megrendezésre a korcsoportos sakk ob, ahová több fiatal diósgyőri sakkozó is kvalifikálta magát. A versenyen a bajnoki címet szerzők a világbajnokságra, míg az ezüstérmesek az Európa-bajnokságra szereztek kvalifikációt, amikért hét piros-fehér játékos szállt harcba. A miskolciak legszebb eredményét Lazsádi Kerka Lilla szerezte, aki a 14 éven aluli lányok korcsoportjában második helyezést ért el, és így kijutott a korosztály kontinensviadalára. Fiatal tehetségünk stabilan játszott az egész versenyen, és végig az élbolyban küzdött a bajnoki címért.

Szintén szép eredményeket ért el Kovács Kristóf (U12) és Füle Simon (U16), akik korcsoportjukban a negyedik helyen zártak, míg Török Kinga, aki idén már sok szép dobogós helyezést tudhat maga mögött az egri versenyen is nagyon szépen startolt, de a kicsit rosszabbul sikerült folytatás után az ötödik lett. A DVTK-t a döntőben továbbá Turcsányi Vince, Kiss Enikő és Török Rita képviselte, akik tisztesen helyt álltak, és mindent beleadva küzdöttek.

 Az országos döntővel egy időben nemzetközi versenyt is rendeztek Püspökladányban Gáthi Donát részvételével, ahol a diósgyőriek kiválósága több jó játékost is legyőzve egyre közelebb került a mesterjelölti minősítéshez. A DVTK játékosai a folytatásban egészen augusztus végégig folyamatosan nemzetközi versenyeken vesznek részt majd.